Βροχή οι καταγγελίες Στην Διεύθυνση Πολιτικής προστασίας Hπείρου για Μαιμού Εθελοντές

ethelontes

 

Μπαράζ καταγγελιών για παράνομη δράση, εξαπάτηση πολιτών ή ακόμη και ψευδή χρήση διακριτικών της Πολιτικής Προστασίας για δικούς τους σκοπούς από δήθεν μέλη εθελοντικών οργανώσεων έχουν φτάσει στα χέρια της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Ηπέιρου οι καταγγελίες αφορούν την προσέλκυση υποψηφίων εθελοντών μέσω διαδικτύου για σεμινάρια εκπαίδευσης στα Ιωάννινα, για τα οποία στη συνέχεια με διάφορα προσχήματα ζητούνται χρήματα από τους εθελοντές.

Έχει διαπιστωθεί, επίσης, διακίνηση κουπονιών δήθεν ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για αυτοκίνητα και άτομα που φέρουν διακριτικά της Πολιτικής Προστασίας, χωρίς να είναι αναγνωρισμένα από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, επιτυγχάνοντας έτσι την ανεμπόδιστη κυκλοφορία τους σε δάση κ.α. Τέλος, υπάρχουν καταγγελίες για άτομα, που ισχυριζόμενα ψευδώς ότι ανήκουν σε εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, χρησιμοποιούν συχνότητες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Αεροπορίας, εμποδίζοντας την ομαλή λειτουργία τους.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου έχοντας υπόψη τα παραπάνω περιστατικά, συστήνει σε όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες να απευθύνονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας για να ενημερώνονται πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κίνηση, είτε για συμμετοχή σε σεμινάρια, είτε για την αγορά κουπονιών κλπ. Παράλληλα όταν εντοπίζουν οχήματα, που φέρουν διακριτικά Πολιτικής Προστασίας και προκαλούν με τις κινήσεις τους, να ενημερώνουν, είτε τις Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας, είτε τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές, για την πάταξη και τιμωρία των επιτήδειων.