Κακλαμάνης: Εγκληματική η αποχή από την Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής

kaklamanis1evae

Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτας Κακλαμάνης αναφέρει ότι
“Μετά από συνεχείς και επίμονες προσπάθειες της ΚΕΔΚΕ και ιδιαίτερα του προέδρου της, Νικήτα Κακλαμάνη καθώς και του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΕΔΚΕ, Σίμου Δαλιηνίδη, οι 325 δήμοι της χώρας ενετάχθησαν στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού» και ειδικότερα στη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακή και Επαγγελματική Ζωή».

Η συγκεκριμένη δράση αφορά παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΑμΕΑ, κ.λ.π., συνολικού ύψους 173εκ ευρώ. Η κάθε θέση επιδοτείται με 4.000 ευρώ και με 7.000 ευρώ εφ’ όσον αφορά στα ΑμΕΑ. Μάλιστα, επειδή το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο, οι προσλήψεις δεν υπόκεινται στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσίασε το αρμόδιο υπουργείο και η ΕΕΤΑ, η κατανομή έκλεισε και ο μεγαλύτερος δήμος της Ελλάδας, ο δήμος Αθηναίων δεν περιλαμβάνεται σε αυτή, γιατί δεν υπεβλήθη πρόταση ένταξης στο πρόγραμμα, αν και την ίδια στιγμή: 
Βάζουν λουκέτο ή πρόκειται να βάλουν λουκέτο, βρεφονηπιακοί σταθμοί για λόγους οικονομίας και ο δήμος Αθηναίων παρακαλεί τον κ. Καστανίδη για 3ετή ανανέωση της θητείας των συμβασιούχων!

Πρόκειται για μνημείο ανικανότητας της δημαρχιακής αρχής και προσωπικά του κ. Καμίνη και εγκληματική αμέλεια της προέδρου του «Δημοτικού Βρεφοκομείου», η οποία όφειλε να γνωρίζει την κατατεθειμένη τροπολογία στη Βουλή, ότι δικαίωμα στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί οι οποίοι λειτουργούν με «συστατική πράξη» και ανήκουν σε ΝΠΔΔ, αρκεί μέχρι το τέλος του 2013 (!) να έχουν βγάλει και τη τυπική άδεια λειτουργίας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ποσά, που πρόκειται να λάβουν ορισμένοι από τους 324 δήμους της χώρας:
Αμαρουσίου 1.702.400 ευρώ, Ασπροπύργου 885.400 ευρώ, Ραφήνας 760.000 ευρώ, Περιστερίου 718.200 ευρώ, Αιγάλεω 429.400 ευρώ, Θεσσαλονίκης 5.092.000 ευρώ, Λάρισας 3.530.200 ευρώ, Τρικάλων 2.546.000 ευρώ, Πάτρας 1.934.200 ευρώ.

Κατά τ’ άλλα, ο κ. Καμίνης επαίρεται για τις 400.000 κλήσεις, που έχουν «κόψει» κατά το επτάμηνο της θητείας του, η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία.

Συγχαρητήρια, κ. δήμαρχε για τους συνεργάτες σας και τη «καλοδιαχείριση» του πρώτου δήμου της Ελλάδας επί των ημερών σας…”