Σε όλα τα νοσοκομεία ο ΟΚΑΝΑ

 

 

 

Την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης μαζί με τους Δημάρχους από τις όμορες περιοχές για την εγκατάσταση θεραπευτικών μονάδων του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών ( ΟΚΑΝΑ) σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής υιοθέτησε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

H ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε την απόφαση στη δεύτερη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παρουσία της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ, των Διοικήσεων της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων. Είχαν προηγηθεί οι έντονες αντιδράσεις και οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του κου Πατούλη και άλλων εκπροσώπων της Τ.Α. για τη μη δημιουργία μονάδων σε τρία μόνο νοσοκομεία της Αττικής, μεταξύ των οποίων και το νοσοκομείο ΚΑΤ.

Στην τοποθέτηση του ο Υπουργός Υγείας κ. Αντρέας Λοβέρδος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η λύση βρέθηκε μέσα από την έξυπνη και σωστή πρόταση που κατατέθηκε κατά την προηγούμενη σύσκεψη από συγκεκριμένους εκπροσώπους της Τ.Α. Επίσης όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, το Υπουργείο υιοθέτησε και την πρόταση των Δημάρχων οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ να λειτουργήσουν στην ήδη υφιστάμενη υποδομή του κάθε νοσοκομείου, ειδικότερα δε για όσα βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές.