Και στους βουλευτές για τους συμβασιούχους ο Καμίνης

kaminis

Την συμπαράστασή τους στο μεγάλο πρόβλημα των συμβασιούχων στο δήμο Αθήνας εξέφρασαν οι βουλευτές της Α’ Αθήνας όλων των κομμάτων που συναντήθκαν με τον Δήμαρχο κ. Γ. Καμίμνη μετά την άρνηση που αντιμετώπισε ο τελευταίος στην πρόταση του για νομοθετική ρύθμιση από το Υπ. Εσωτερικών για παράταση τριετίας στις συμβάσεις. Και οι βουλευτές μετά την αναλυτική ενημερώση κατανόησαν ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο και χρειάζεται άμεση νομοθετική παρέμβαση. Οσο πλησιάζει ο Σεπτέμβριος και οι περισσότεροι δήμαρχοι αντιλαμβάνονται ότι οι πρόσφατες εγκρίσεις προσλήψεων συμβασιούχων που κινήθηκαν στο 30% των αιτήσεων, θα είναι και οι μοναδικές, βλέπουν τους δήμους τους να αδυνατούν να εξυπηρετήσουν βασικές, πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δημοτών με αιχμή του δόρατος τις δομές κοινωνικής πρόνοιας.
Πρίν από λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Αθήνας κ. Καμίνης ανέλαβε πρωτοβουλία με πρόταση νομοθετικής ρύθμισης  και συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Καστανίδη προκειμένου να υπάρξει παράταση τριετίας στην υπόθεση των συμβασιούχων. Ο κ. Καστανίδης όμως φαίνεται ότι δεσμεύεται από την Τρόικα και δεν μπόρεσε, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, να δώσει λύση.
Ετσι ο κ. Καμίνης απευθύνθηκε στους βουλευτές αφού η υπόθεση αφορά αντικείμενο νομοθετικού περιεχομένου.
Μετά την συνάντηση ακολούθησε η εξής ανακοίνωση:
Συνάντηση με τους βουλευτές της Α΄Αθήνας, όλων των κομμάτων, είχε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, προκειμένου να τους ενημερώσει για την αρνητική απάντηση του υπουργού Εσωτερικών σε ό,τι αφορά την πρόταση που είχε διατυπώσει για το ζήτημα των συμβασιούχων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η συμπαράσταση των βουλευτών της Α΄Αθήνας στο αίτημα του Δήμου Αθηναίων για σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Η  Δημοτική Αρχή θα ενημερώσει για το περιεχόμενο της σημερινής συζήτησης καθώς και για τις επόμενες πρωτοβουλίες της, τη διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει συσταθεί στο Δήμο για το θέμα των συμβασιούχων.