Οικολόγοι: Στη Γλυφάδα καταλύθηκε το Κράτος

oikologoi

Σχολιάζοντας, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, την αυθαίρετη κατάληψη περιοχής στην πρώτη ζώνη προστασίας του Υμηττού, με σκοπό τη δημιουργία νεκροταφείου, η εκπρόσωπος τύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στην Γλυφάδα καταλύθηκε το Κράτος. Ο Δήμαρχος και ο Μητροπολίτης, αντί για δημόσιοι λειτουργοί, συμπεριφέρθηκαν ως κοινοί καταπατητές και ως τέτοιοι πρέπει να τιμωρηθούν. Η καταπάτηση προστατευόμενης αναδασωτέας περιοχής στην πυρίκαυστη ζώνη του Υμηττού όχι μόνο δεν δικαιολογείται από καμία κοινωνική ανάγκη, αλλά αποτελεί προσβολή στη μνήμη των νεκρών που χρησιμοποιήθηκαν, για τη δημιουργία τετελεσμένων και την εξυπηρέτηση οργανωμένων συμφερόντων.

Αφού, όμως, επ’ ευκαιρίας της αυτοδικίας αυτής, η Πολιτεία αποφάσισε να εξετάσει τη χωροθέτηση νεκροταφείων, υπενθυμίζουμε πως στη χώρας μας πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει αποτεφρωτήριο νεκρών, γεγονός που αποτελεί συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας και θα μπορούσε να απορροφήσει μέρος του προβλήματος έλλειψης χώρων ταφής.»