Οχι της ΠΟΕ ΟΤΑ στην επέκταση των φυλάκων εκτός σχολείων

sxoleio_76

Με επιστολή που έστειλε η ΠΟΕ ΟΤΑ στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Καστανίδης δηλώνει την αντίθεσή της στην ανάθεση στους Φύλακες Σχολικών Κτιρίων, καθηκόντων φύλαξης κτιρίων, λοιπών εγκαταστάσεων και κοινοχρήστων χώρων των Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή, με το άρθρο 11, παρ. 1, στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης για τη διαμονή αλλοδαπών στη χώρα υπό όρους αυξημένης ασφάλειας, ρυθμίσεις θεμάτων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών»,
Η διάταξη αυτή λέει η ΠΟΕ ΟΤΑ, έρχεται ουσιαστικά να καταργήσει ένα θεσμό που η ίδια η πολιτεία δημιούργησε καθώς ήτανε επιτακτική η ανάγκη φύλαξης αυτών των χώρων (Σχολικά συγκροτήματα) και ενώ μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα είναι θεαματικά (περιορισμός  των ζημιών, προστασία των μαθητών από εξωσχολικούς παράγοντες κ.λ.π.), έρχεται ξαφνικά και τους απομακρύνει από τα σχολικά συγκροτήματα, ικανοποιώντας ένα απαράδεκτο αίτημα των Δημάρχων που τόσα χρόνια δεν έχουν αντιληφθεί την αναγκαιότητα φύλαξης και προστασίας των σχολικών συγκροτημάτων.
Αντίθετα επισημαίνει στην επιστολή της η Ομοσπονδία θα περιμέναμε ότι επιτέλους η Ελληνική Πολιτεία θα ικανοποιούσε ένα χρόνιο αίτημα των εργαζομένων αυτών για την αναγνώριση ως συντάξιμου του χρόνου απασχόλησης των Σχολικών Φυλάκων που είχαν πριν την εφαρμογή του Π.Δ. 164/2004 κάτι που το είχε υποσχεθεί αλλά μέχρι σήμερα αρνείται να υλοποιήσει.
Και καταλήγει στην επιστολή της η ΠΟΕ ΟΤΑ, «Επειδή η διάταξη αυτή δεν θα προσφέρει τίποτα στην καλή λειτουργία των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού σας ζητούμε την απόσυρσή της και την προώθηση αντίθετα του αιτήματός μας για την αναγνώριση ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά της προϋπηρεσίας των Σχολικών Φυλάκων που ενώ όλοι οι προκάτοχοί σας έχουν δεσμευτεί για την ικανοποίησή του, μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει στην κατεύθυνση αυτή».