Αρνητικός απολογισμός του Καλλικράτη για τις δημοτικές αρχές

ypes

Τελικά κάτι ήξερε ο τ. Υφυπουργός Εσωτερικών Κ. Ντόλιος που συνεχώς επαναλάμβανε Δεκέμβριο του ’10 και Ιανουάριο του ’11 ότι πρώτος στόχος του Καλλικράτη είναι να μην νιώσει τις αδυναμίες της μετάβασης, ο πολίτης. Η επιμονή του κ. Ντόλιου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση τότε αφού ο Υφυπουργός αφιέρωσε σημαντικό χρόνο των ομιλιών του για το θέμα σε δύο δημόσιες συναντήσεις.
Τα ειδησεογραφικά blogs και τα mail των δήμων είναι γεμάτα καταγγελίες, για την αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών, την ανοργανωσιά των δήμων και τις τεράστιες καθυστερήσεις σε θέματα που άλλοτε κυλούσαν φυσιολογικά μέσα στην καθημερινότητα. Για κάθε δήμο της Ελλάδας που θα εισάγει κάποιος στο google θα βρει μέσα δεκάδες διαμαρτυρίες για ανίκανους δημάρχους, δημοτικούς υπαλλήλους χαραμοφάηδες και για απελπισία στις βασικές δημοτικές λειτουργίες. Η γενική εικόνα της Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο χειρότερο επίπεδο.
Οι πολίτες δεν γνωρίζουν ούτε τις διαδικασίες του Διαύγεια, ούτε τους διατάκτες, ούτε τις αποσπάσεις υπαλλήλων, ούτε τις νέες αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν χωρίς προσωπικό, χωρίς πόρους και χωρίς κτήρια. Οι πολίτες γνωρίζουν μόνο ότι πληρώνουν δημοτικά τέλη και κάποιες φορές πρόστιμα.
Οι δήμοι αντιμετωπίζουν μία τεράστια δυσλειτουργική γραφειοκρατία άνευ ουσίας, οι λαμογιές συνεχίζουν ενώ ετοιμάζεται νέο κύμα ρουσφετολογικών προσλήψεων με διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις.
Το μόνο που έκανε μέχρι σήμερα ο Καλλικράτης είναι να πλήξει επικοινωνιακά την Αυτοδιοίκηση. Καλλικράτη. Οι πολίτες χωρίς να γνωρίζουν κατά γενική ομολογία έχουν χειρότερη εικόνα για τις νέες δημοτικές αρχές.