Ξεκινάει σύντομα το Αυτεπιστασία

kastanidis

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης στους δημοσιογράφους το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα “Αυτεπιστασία” θα βρίσκεται στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί ήδη στη βουλή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και προχωράει για ψήφιση.
Το πρόγραμμα “Αυτεπιστασία” θα προβλέπει την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ και ΟΑΕΔ εργατών για έργα με αυτεπιστασία και μέχρι 135 μεροκάματα κατ’ έτος.
Οπως διευκρίνισε ο Υπουργός το πρόγραμμα έχει δύο χρηματοδοτικές πηγές και αντιστοίχως δύο είδη επιλέξιμων δαπανών.
Χρηματοδοτείται κατά ένα μέρος από το την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και άρα μπορεί να συμπεριλάβει προμήθειες και μηχανολογικό εξοπλισμό για την εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και άρα μπορεί να χρηματοδοτήσει αμοιβές εργαζομένων και ασφαλιστικές εισφορές.
Ο κ. Καστανίδης ενημέρωσε για το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει σε λίγο με την ευκαιρία ερώτησης που του υπέβαλε δημοσιογράφος σχετικά με το θέμα της Κοινοφελούς Εργασίας μέσως ΜΚΟ στους Δήμους. Είναι αλήθεια ότι (το myota.gr ήταν εκεί) αντίθετα με διάφορα δημοσιεύματα ο κ. Καστανίδης όχι μόνο δεν επέρριψε καμία ευθύνη στον κ. Κουτρουμάνη (εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση) αλλά σημείωσε ότι ο Υπουργός Εργασίας κάνει ακόμη προσπάθειες να αναλάβει το ΑΣΕΠ την όλη διαδικασία προσλήψεων παρά τις ανακοινώσεις που έγιναν περί αναρμοδιότητας. Ο κ. Καστανίδης άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει λήξει το θέμα και ότι πιστεύει ότι τελικά ο κ. Κουτρουμάνης θα βρει τη λύση σημειώνοντας ότι «δεν είναι δουλειά των ΜΚΟ οι προσλήψεις». Με την ευκαιρία της ερώτησης ο υπουργός εξήγησε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών το πρόγραμμα «Κοινωφελής Εργασία» και δεν εμπλέκεται σ’ αυτό και ότι δικό του πρόγραμμα θα είναι το «Αυτεπιστασία» το οποίο εκπονείται σε λίγες ημέρες.