Με μετατάξεις και όχι με εφεδρεία οι ΟΤΑ

ypes2

Δεν υπάρχει καμία σκέψη για καθεστώς εφεδρείας στους εργαζομένους των ΟΤΑ, οι μετατάξεις όμως θα αποτελέσουν βασικό εργαλείο στο πρόγραμμα εξυγίανσης των δήμων. Αυτό ήταν το συμπέρασμα της συνέντευξης τύπου που έδωσαν εχθές στους δημοσιογράφους ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης και ο Υφυπουργός κ. Πάρης Κουκουλόπουλος.
Ο Υπουργός είπε συγκεκριμένα ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη και καμία συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης για να ενταχθούν οι δήμοι και οι εργαζόμενοί τους στο καθεστώς της εφεδρείας. Στους δήμους θα εφαρμοστεί ο νόμος των υποχρεωτικών μετατάξεων. Υπάρχουν αρκετοί δήμοι που έχουν πλεονάζον προσωπικό και οικονομική δυσχέρεια οι οποίοι μπαίνοντας στο βαρύ πρόγραμμα εξυγίανσης θα διοχετεύσουν του υπαλλήλους τους σε άλλους δήμους «εντός της τέως Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.
Ο Υπουργός προέβλεψε ότι έτσι θα λυθεί το πρόβλημα του πλεονάζοντος προσωπικού «και δεν θα χρειαστεί να πάμε στην εφεδρεία». Σημείωσε άλλωστε ότι στον συγκεκριμένο σχεδιασμό συμφωνεί και η ομοσπονδία των εργαζομένων όπως προέκυψε από την χθεσινή συνάντηση.
Η νέα ρύθμιση είναι σίγουρο ότι δεν θα αρέσει σε αρκετούς εργαζόμενους. Από την άλλη θα λύσει το άγχος της εργασιακής ανασφάλειας σε κάποιους άλλους. Είναι σίγουρο όμως ότι θα μπορέσει να λύσει ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος τόσο για τους υπερχρεωμένους δήμους με τεράστια έξοδα μισθοδοσίας, όσο και για του άλλους δήμους που έχουν οικονομικές δυνατότητες αλλά περιορίζονται στις προσλήψεις.