Τις πταίει που μένουν απλήρωτοι

perifereia116

Με επιστολές και μάλιστα δια του τύπου αλληλογραφούν και αλληλοκαταγγέλλονται οι Υπουργός Εσωτερικών κ. Καστανίδης και ο
Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός  με θέμα «την Μισθοδοσία μεταφερθέντος προσωπικού από ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΑΣΑ»
Στην αρχή είδαμε την επιστολή του κ. Σγουρού που δεν προκάλεσε και μεγάλη εντύπωση για τα ελληνικά δεδομένα και στην οποία αναφέρει ότι  
«σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. οικ. 81642/1-9-2011 επιστολής μου για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την μη πληρωμή  των μεταταχθέντων στην Περιφέρεια Αττικής από τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  εξαιτίας της μη εγγραφής της πίστωσης στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών, σας παρακαλώ για την άμεση παρέμβασή σας, καθώς πρόκειται για υπαλλήλους που εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι εδώ και αρκετούς μήνες.
Αναγνωρίζω τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν, αυτές τις δύσκολες ώρες  για την πατρίδα μας, ωστόσο η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά υπαλλήλους που εντάχθηκαν εδώ και καιρό με νόμο στην διαδικασία των αναγκαστικών μετατάξεων, και υφίστανται τις συνέπειες γραφειοκρατικών εμπλοκών και τυπικών κωλυμάτων, για τα οποία δεν φέρουν καμία ευθύνη, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης πλέον. Οι διαμαρτυρίες τους είναι καθημερινές στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ παράλληλα, επιστολή για το ίδιο θέμα μας απέστειλε και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Για τους λόγους αυτούς  πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό».
Οταν όμως λάβαμε και την επιστολή απάντηση του κ. Καστανίδης όπου αναφέρει ότι «Με έκπληξη είδαμε στον Τύπο την επιστολή της 19ης Σεπτεμβρίου 2011  του Περιφερειάρχη Αττικής κου Σγουρού με την οποία εγκαλεί το Υπουργείο Εσωτερικών για την καθυστέρηση πληρωμής των μεταταχθέντων υπαλλήλων του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΑΣΑ στην Περιφέρεια.
Και η έκπληξη πηγάζει από το γεγονός ότι η σχετική χρηματοδότηση προς την Περιφέρεια έχει ήδη υπογραφεί από τον Υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη με την απόφασή του της 31ης Αυγούστου 2011, με αρ. πρωτ. 38746». Τότε το πράγμα μπλέχτηκε πολύ.
Τα συμπεράσματα πολλά.
1.    Αυτά δεν γινόντουσαν μέχρι πρότινος ούτε στην Ελλάδα.
2.    Είναι προφανές ότι ο Σγουρός δεν μιλάει με τον Καστανίδη
3.    Είναι επίσης προφανές ότι ούτε οι υπηρεσίες υπουργείου και Περιφέρειας επικοινωνούν μεταξύ τους.
4.    Ο Καλλικράτης δεν ήταν ότι καλύτερο μας έχει προσφέρει αυτή η κυβέρνηση.