Διαπαραταξιακό προτείνει η ΔΗΜΑΡ στην ΠΕΔΑ

ioakelafas

Διαπαραταξιακό προεδρείο με την αρχή της αναλογικότητας προτείνει η ΔΗΜΑΡ στην ΠΕΔ Αττικής σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε. Η ΔΗΜΑΡ αποτυπώνει την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα των εκλογών αφού εξασφάλισε δύο έδρες στην ΠΕΔΑ με τους Ιωακειμίδη και Κελάφα δεν διστάζει όμως να σχολιάσει και το  επεισόδιο με τον Κουτελάκη για τον οποίο έβαλε βέτο η οργάνωση της Νέας Σμύρνης αναγκάζοντάς τον να κάνει δήλωση ότι δεν επιθυμεί να εκλεγεί.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΔΗΝΑΡ έχει ως εξής:
«Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι δυνάμεις της δημοκρατικής και ανανεωτικής αριστεράς στην τοπική αυτοδιοίκηση της Αττικής, όπου σε συνεργασία με στελέχη της οικολογίας και ανεξάρτητες προσωπικότητες του αυτοδιοικητικού χώρου, κατέλαβαν τη Τρίτη θέση στις εκλογές για την ανάδειξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Αττικής και την εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα γίνει στις 3/10 στην Αθήνα.
Πιο συγκεκριμμένα οι δυνάμεις της «Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης» συγκέντρωσαν 22 ψήφους εκλέγοντας δύο εκπροσώπους στην διοίκηση της ΠΕΔΑ (ο δήμαρχος του Δήμου Ρέντη-Νίκαιας κος Ιωακειμίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου κος Δ. Κελάφας) και 5 εκλέκτορες για την ΚΕΔΕ, ενώ το ΚΚΕ (Λαϊκή Συσπείρωση) με  21 ψ, εξέλεξε 2 για την διοίκηση και 4 για την ΚΕΔΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ με 17 ψ εξέλεξε 2 έδρες και 4 για την ΚΕΔΕ (αξίζει να σημειωθεί το τεράστιο πρόβλημα πολιτικής και όχι μόνο τάξης με την συμμετοχή δημοτικού συμβούλου από την Νέα Σμύρνη για τον οποίο τέθηκε βέτο από άλλα στελέχη της παράταξης).
Τις δύο πρώτες θέσεις κατέλαβαν η δημοτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ (Αυτοδιοικητικό Κίνημα) με 122 ψ, 10 έδρες και 26 εκλέκτορες για τη ΚΕΔΕ και μετά αυτή της ΝΔ με 111 ψ, 9 έδρες και 22 εκλέκτορες.
Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του προεδρείου θα γίνει τις επόμενες μέρες για το οποίο προτάθηκε από την «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» η εφαρμογή της αναλογικότητας στην συγκρότηση του.
Από όλες τις πλευρές η παράταξη της Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης, αναγνωρίστηκε ότι ήταν ο μεγάλος κερδισμένος αυτών των εκλογών αφού καταλαμβάνοντας την Τρίτη θέση έδωσε ένα σαφές μήνυμα για την προοπτική της αλλαγής που αποτυπώνεται από την συνεργασία ευρύτερων δημοκρατικών, ανανεωτικών, ανεξάρτητων και οικολογικών δυνάμεων».