Εκλογή Εκτελεστικής Επιτροπής στην ΠΕΔΑ

tedkaekloges_ep

peda2

peda3

Πρόεδρο τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων κ. Νίκο Σαράντη, Αντιπρόεδρο τον Δήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη κ. Γιώργο Ιωακειμίδης, Γενικό Γραμματέα τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Νίκο Χιωτάκη και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής τον κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο τ. Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής και τον κ. Χαροκόπο τ. Δήμαρχο Ψυχικού εξέλεξε το ΔΣ της ΠΕΔ Αττικής στην πρώτη του συνεδρίαση.
Πριν από την ψηφοφορία οι τρεις παρατάξεις του κ Σαράντη μέσω του κ. Καπλάνη, του κ. Χιωτάκη και του κ. Ιωακειμίδη πρότειναν διαπαραταξιακή Εκτελεστική Επιτροπή και οι δύο άλλοι Κοτσαμπάς και Φιλίππου αρνήθηκαν να συμμετάσχουν. O κ. Φιλίππου όμως στη συνέχεια έθεσε υποψηφιότητα για την Εκτελεστική Επιτροπή εξηγώντας ότι η άρνησή του αφορούσε το προεδρείο.
Λίγο πριν, κατά τη διάρκεια της παράδοσης  από τον κ. Καλογερόπουλο τ. πρόεδρο της ΤΕΔΚΝΑ ο οποίος εκλέχτηκε στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ
και ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Σαράντης επεσήμανε την σημασία της υπέρβασης των κομμάτων μέσα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και της ΠΕΔΑ και το συνέδεσε αυτό με τα ίδια τα λόγια αλλά και τις πράξεις του φίλου του κ. Καλογερόπουλου όπως τον χαρακτήρισε.
Ο κ. Σαράντης προετοιμάζοντας και λίγο για τους άξονες προτεραιότητας που θα δώσει στην προεδρία του, τόνισε την ανάγκη εκπόνησης ειδικού προγράμματος ΕΣΠΑ για την Αυτοδιοίκηση που όπως είπε έχει αποδείξει ιδιαίτερες ικανότητες στην απορροφητικότητα.
Ως δεύτερο άξονα ανέφερε τον Καλλικράτη ο οποίος σημείωσε χρειάζεται αρκετές διορθώσεις και με ενδεχόμενη προσφυγή σε επιστημονικά στελέχη. Ο Καλλικράτης είπε ταλαιωρεί τους δήμους και δυσκολεύει το έργο τους σε πολλές περιπτώσεις. Τέλος αφού ευχαρίστησε τον κ. Καλογερόπουλο για το έργο του στην ΤΕΔΚΝΑ
τόνισε την ενωτική δράση ως βασικό άξονα του κλίματος που πρέπει να επικρατήσει στην ΠΕΔΑ.
Παίρνοντας το λόγο ο απερχόμενος πρόεδρος κ.Καλογερόπουλος ευχαρίστησε το προσωπικό της ΤΕΔΚΝΑ και αμέσως απευθυνόμενος στα νέα μέλη τους επεσήμανε ότι εκπροσωπούν 4,5 εκ πληθυσμό και αποτελούν ως θεσμός το τελευταίο ανάχωμα στην κρίση με ιδιαίτερο βάρος για την κοινωνία.
Ο κ. Καλογερόπουλος αποτίμησε και το πλούσιο έργο της ΤΕΔΚΝΑ  από όπου πέρασαν όπως είπε μεγάλες προσωπικότητες. Αναφέρθηκε στο
μεγάλο έργο που έγινε με τις φωτιές, τα ατυχήματα, τις αστικές συμπλοκές, τις ανθρωπιστικές βοήθειες, τους Ρομά με το πρόβλημα μεταφοράς και πολλά άλλα ζητήματα όπου το συλλογικό όργανο των δήμων της Αττικής βγήκε στην πρώτη γραμμή. Ο κ Καλογερόπουλος προέτρεψε όμως εμφατικά τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΔΑ να παλέψουν στο σύνολο τους και να σηκώσουν το ανάστημά τους μπροστά στην κεντρική εξουσία. Εμείς είμαστε εκλεγμένοι από το λαό και δεν είμαστε διορισμένοι είπε. Μην διστάσετε να υπερασπιστείτε τον ρόλο της αυτοδιοίκησης ανέφερε και συμπλήρωσε θυμίζοντας όταν διοικήσεις φιλικές προς διάφορες κυβερνήσεις έκαναν πορείες και έβγαιναν στους δρόμους για να υπερασπιστούν τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης.
Στο ίδιο μήκος κύματος έντονης διεκδίκησης και στην περιγραφή ενός κλίματος πολύ αρνητικού για την παροχή υπηρεσιών από την Αυτοδιοίκηση προς τους πολίτες, ήταν οι ομιλίες τόσο του κ. Χιωτάκη, όσο και του κ. Φιλίππου. Ο κ. Φιλίππου μάλιστα ζήτησε άμεσα να διοργανωθεί συνέδριο για τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης και για την αποτίμηση της κατάστασης.