Επίθεση Μητσοτάκη στην ΠΟΕ ΟΤΑ

mitsotakis

Απαράδεκτη και προκλητική χαρακτηρίζει τη στάση της ΠΟΕ – ΟΤΑ ο βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Περιβάλλοντος Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη.

Σε αυτήν ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η ΠΟΕ – ΟΤΑ με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων της, που πλήττει την υπόλοιπη κοινωνία, έχει εφεύρει την πατέντα της κατάληψης του ΧΥΤΑ Φυλής, χωρίς να έχει προκηρύξει απεργία, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά!

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του όλου θέματος των απορριμμάτων, καθώς «έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και ανέχεται τους εκβιασμούς της ΠΟΕ – ΟΤΑ». Ζητάει μάλιστα από τον Υπουργό Εσωτερικών να σταματήσει να περιφέρεται στα κανάλια μιλώντας για δημοψηφίσματα και να δώσει λύση στην αποκομιδή των σκουπιδιών που απειλούν ευθέως τη δημόσια υγεία.

Ακολουθεί η ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον υπουργό Εσωτερικών:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη

ΘΕΜΑ: Αν και δεν γίνεται αποκομιδή των σκουπιδιών, οι δημοτικοί υπάλληλοι συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά

Την ώρα που η τραγική κατάσταση με τα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας συνεχίζεται εδώ και μέρες, αποκαλύπτεται σήμερα στον Τύπο ότι οι υπάλληλοι των Δήμων συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά, χωρίς να κάνουν την δουλειά τους. Όπως όλα δείχνουν, δεν έχει προκηρυχθεί απεργία αλλά πραγματοποιείται κατάληψη από τους εργαζόμενους στον ΧΥΤΑ της Φυλής και στα δημοτικά αμαξοστάσια ώστε να είναι πρακτικά αδύνατη η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Η στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι απαράδεκτη. Η «πατέντα» της κατάληψης των υπαλλήλων ώστε να διασφαλίσουν τα δικά τους μόνο συμφέροντα στην πλάτη της υπόλοιπης κοινωνίας που υποφέρει καθημερινά, αποτελεί πρόκληση. Εξίσου προκλητική και απαράδεκτη είναι και η αντιμετώπιση από την κυβέρνηση η οποία έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και ανέχεται τους εκβιασμούς της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Γι’ αυτό, ο αρμόδιος Υπουργός, αντί να περιφέρεται στα κανάλια μιλώντας για δημοψηφίσματα και επί παντός άλλου επιστητού, οφείλει να πάρει θέση και να λάβει επιτέλους αποφάσεις ώστε να μαζευτούν τα σκουπίδια που απειλούν τη δημόσια υγεία. Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός Εσωτερικών

-1.    Συμφωνεί ο κ. Υπουργός με την στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και εγκρίνει την συνέχιση της πληρωμής των εργαζομένων, ενώ δεν δουλεύουν, και,
-1.    Προτίθεται να αναλάβει άμεση πρωτοβουλία ώστε να μαζευτούν τα σκουπίδια από τους δρόμους της πρωτεύουσας;

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2011

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Μητσοτάκης