Αποχώρησαν τα ΜΑΤ συνεχίζουν οι καταλήψεις

mpalasopoulosmat

Αποχωρήσανε τελικά αργά χθες το βράδυ οι οκτώ διμοιρίες των ΜΑΤ που αναπτύχθηκαν περιμετρικά του ΧΥΤΑ της Φυλής όπως και ο εισαγγελέας που ήταν εκεί.
Παράλληλα στο ίδιο μέρος συνεδρίασε και η ΠΟΕ ΟΤΑ και αποφάσισε ομόφωνα 48ωρη αποχή το Σάββατο και την Κυριακή για τις υπερωρίες και την συμπλήρωση του ωραρίου, και 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη και συμμετοχή στην 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Επίσης η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου έδωσε τρίτη εντολή για προκαταρκτική έρευνα από την αστυνομία μετά την έκδοση της υγειονομικής διάταξης για την απειλή της δημόσιας υγείας από τον Υπουργό κ. Λοβέρδο.
Στην υπόθεση των σκουπιδιών μπήκαν όμως και οι γιατροί αναφέροντας ότι
“Ο κ. Λοβέρδος θυμάται τη δημόσια υγεία μόνον όταν πρόκειται για τους μετανάστες και τους εργαζόμενους. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τη γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, είτε πρόκειται για μολυσματικά προϊόντα που διακινούν ξένες αλυσίδες πολυκαταστημάτων, είτε πρόκειται για οικογένειες που βρίσκονται σε ανεργία και το μόνο που σκέφτονται είναι η ανώδυνη αυτοχειρία”.

Εντωμεταξύ με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που καταργεί οργανικές θέσεις και βάζει στην εφεδρεία απαραίτητους και ενεργούς εργαζόμενους για τους δήμους ακόμη και όταν οι δήμοι είναι εύρωστοι αντιδρούν πολλοί δήμαρχοι. Κάποιοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να παροτρύνουν τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε γενικευμένες καταλήψεις αφού όπως είπαν ούτως ή άλλως με το πολυνομοσχέδιο οι δήμοι δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν.