Ανασκόπηση της εβδομάδας από 16 ως 22 Οκτωβρίου

Εβδομάδα μεγάλων εντάσεων αυτή που πέρασε με αποκορύφωμα την επιστράτευση των εργαζομένων στην καθαριότητα και την εισβολή των ΜΑΤ στον ΧΥΤΑ της Φυλής. Είχαν προηγηθεί τα ασφαλιστικά μέτρα του Δημάρχου κ. Καμίνη για την απεργία της Δευτέρας αλλά και οι άκαρπες και σε πολύ κακό κλίμα συναντήσεις του προέδρους της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνη και άλλων δημάρχων με το Δ.Σ. της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Στους δρόμους είχαμε συγκρούσεις μεταξύ ιδιωτικών συνεργείων και εργαζομένων στην καθαριότητα.
Η Περιφέρεια επιχείρησε ανάθεση σε ιδιώτες για τον καθαρισμό των δρόμων αποκαλύφθηκε όμως δημιουργία προσωρινών χωματερών και παράνομη δραστηριότητα των συνεργείων με ακατάλληλα οχήματα και ανασφάλιστους εργαζόμενους.
Η κυβέρνηση πήρε τη σκυτάλη της γκάφας όταν επιστράτευσε τους οδηγούς και επίταξε τα απορριμματοφόρα αλλά ξέχασε να επιτάξει τους εργαζόμενους που τα συνοδεύουν.
Την υπόθεση βέβαια επισκίασε η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που έβαλε στο κάδρο της εφεδρείας και τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και τα επεισόδια στο Σύνταγμα με έναν νεκρό και σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του ΠΑΜΕ και κουκουλοφόρων.
Παρ’ όλα αυτά τα σκουπίδια παραμένουν στου δρόμους και προβλέπεται να περάσει αρκετός καιρός πριν αποκατασταθεί η τάξη.
Αξιοσημείωτη είναι η στάση που κράτησαν οι δήμαρχοι και τα συλλογικά τους όργανα καθώς από την μία δικαίωναν τον αγώνα των εργαζομένων, από την άλλη προσέφυγαν στην δικαιοσύνη για να τους σταματήσουν.