Ο Δήμος καταγγέλει την Περιφέρεια για τα σκουπίδια στο Ελληνικό

elliniko_skoupidia

Ψήφισμα εξέδωσε ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και την οποία καταδικάζει την επιλογή του Ελληνικού από την Περιφέρεια Αττικής ως τόπου εναπόθεσης απορριμμάτων. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο ΚΤΕΟ Ελληνικού, το δημοτικό συμβούλιο Ελληνικού – Αργυρούπολης σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφασίζει τα παρακάτω:

1.Καταδικάζει την επιλογή της περιφέρειας Αττικής, που στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής, επιχειρεί να μαζέψει τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους και στους άλλους κοινόχρηστους χώρους, λόγω της κινητοποίησης των εργαζομένων στους ΟΤΑ, στήνοντας απεργοσπαστικούς μηχανισμούς με ιδιωτικά συνεργεία, καθώς και την προσπάθεια της να μετατρέψει το ΚΤΕΟ Ελληνικού σε σταθμό μεταφόρτωσης. 
2. Για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος δημόσιας υγείας που δημιουργείται μέρα με τη μέρα από τη συσσώρευση των σκουπιδιών, καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική αδιαλλαξίας και πυγμής που ακολουθεί απέναντι στους εργαζομένους και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους προκείμενου να λήξει η κινητοποίηση. Κάθε άλλη λογική που προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα κόντρα στους εργαζόμενους, με τη συμμετοχή ιδιωτικών συνεργείων είτε του στρατού, όχι μόνο δεν το λύνει αλλά αντίθετα το επιδεινώνει. Ταυτόχρονα μέχρι την λήξη των κινητοποιήσεων και για τον περιορισμό των αρνητικών επιδράσεων στη δημόσια υγεία, ζητά από τους εργαζόμενους να συνεχίσουν την περισυλλογή των σκουπιδιών από ορισμένους πιο ευαίσθητους χώρους και τον ψεκασμό τους σε όλη την πόλη.
3. Εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της περισυλλογής και διαχείρισης των απορριμμάτων των δήμων που προωθούν η κυβέρνηση και η περιφέρεια και τη βούληση του να αντιταχθεί με κάθε μέσο που διαθέτει σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει στον οργανισμό του δήμου και να οδηγήσει εργαζόμενους του στην εφεδρεία ή την απόλυση.
4. Καλεί τους πολίτες του δήμου να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20/10 με την ευκαιρία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας και του πανελλαδικού κλεισίματος των καταστημάτων, για την ανατροπή της κυβέρνησης, της τρόικα και των πολιτικών τους. Πούλμαν του δήμου θα ξεκινήσουν από την πλ. Σουρμένων στις 9:30 πμ και από το δημαρχείο στις 9:45 πμ.
Να σημειώσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες Η Περιφέρεια Αττικής, απαντώντας για το περιστατικό που σημειώθηκε με την παραμονή απορριμματοφόρου ιδιωτικής εταιρείας στο ΚΤΕΟ Ελληνικού, είχε ανακοινώσει:
«Το ΚΤΕΟ Ελληνικού αποτέλεσε σημείο συνάντησης και μεταφόρτωσης του οχήματος που συμμετείχε στην αποκομιδή. Το εν λόγω όχημα δέχθηκε επίθεση από συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αποτέλεσμα να παραμείνει εγκλωβισμένο μέσα στις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ Ελληνικού μέχρι και πριν από λίγη ώρα.
Να σημειωθεί ότι έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες συστάσεις στους εκπροσώπους των ιδιωτικών εταιρειών να μην απαντούν σε οποιαδήποτε προκλητική εις βάρος τους ενέργεια και ότι τα απορριμματοφόρα και τα φορτηγά έχουν ως τελικό προορισμό το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της Φυλής.
Η Περιφέρεια Αττικής διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε φημολογία για εναπόθεση απορριμμάτων σε παράνομη χωματερή».