Πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ και στην Ενωση Περιφερειών

enosi_perifereion

Εγιναν και οι εκλογές της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος και το ΠΑΣΟΚ κέρδισε έξι από τις 12 ελέυθερες έδρες, η ΝΔ 4 και από μια το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ. Το Δ.Σ. είναι 25 μελές αλλά τις υπόλοιπες 13 έδρες καταλαμβάνουν αυτοδίκαια οι 13 περιφερειάρχες.Αυτό σημαίνει οτι το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει άλλες 8 έδρες [Τατούλης (μαζί με ΛΑΟΣ) Γιαννακίδης, Κατσιφάρας, Σγουρός, Περγαντάς, Γιακαλής, Μαχαιρίδης, Αρναουτάκης], ενώ η ΝΔ καταλαμβάνει άλλες 5 έδρες ( Ψωμιάδης,Δάκης, Καχριμάνης, Αγοραστός, Σπύρου)
Οι σύμβουλοι που εκλέχτηκαν είναι οι εξείς:

ΠΑΣΟΚ: Α. Παπατόλιας-Θεσσαλία (106 ψήφοι), Β. Αργύρης-Ήπειρος (105), Γ. Παπαϊορδανίδης-Δυτ. Μακεδονία (102, Γ. Πασχαλίδης-Κεντρική Μακεδονία (102), Τ. Χειβιδόπουλος-Πελοπόννησος (91) και Στ. Χρήστου-Αττική (68).

ΝΔ: Γ. Παυλίδης-Ανατολική Μακεδονία Θράκη (68), Ν. Σφελινιώτης-Κεντρική Μακεδονία (58), Π. Βογιατζής-Βόρειο Αιγαίο (56) και Γρ. Ζαφειρόπουλος-Αττική (54).

ΚΚΕ: Ν. Καραθανασόπουλος (15)

ΔΗΜΑΡ: ο Ν. Γαλανός-Αττική (8)

Το 25μελές διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΠΕ συγκαλείται εντός πέντε ημερών από την εκλογή του και με μυστικές ψηφοφορίες εκλέγει ξεχωριστά το προεδρείο του, δηλαδή τον πρόεδρο, τον Α’ αντιπρόεδρο, τον Β’ αντιπρόεδρο, τον γενικό γραμματέα και τον ταμία.