Ανασκόπηση της εβδομάδα 1 ως 6 Νοεμβρίου

Οι πρωτοβουλίες των τεσσάρων δήμων για το χαράτσι της ΔΕΗ κυριάρχησε αυτήν την εβδομάδα αν βέβαια αγνοήσουμε ότι όλος ο κόσμος και οι δήμοι βέβαια ασχολήθηκαν με την υπόθεση Δημοψήφισμα, Ψήφος εμπιστοσύνης και αλλαγή της Κυβέρνησης. Δεν έλειψαν μάλιστα και κινήσεις των δημάρχων του ΠΑΣΟΚ που αισθάνθηκαν την ανάγκη να ανοίξουν συζήτηση μεταγραφών κυρίως προς το κόμμα του κ. Κουβέλη. Για πρώτη φορά παρέλασαν τόσοι δήμαρχοι από τα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα κυριάρχησε η πρωτοβουλία της Νέας Ιωνίας που καλούσε τον κόσμο να πάει στα ΑΤΜ και να πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ αφαιρώντας το χαράτσι.
Επίσης το Χαιδάρι πήρε τα πρώτα λεφτά από τον φόρο ημιυπαίθρων ενώ οι τρεις δήμοι Καισιαριανής, Βύρωνα και Ηλιούπολης ξεκίνησαν την συνεργασία δημιουργίας του Πάρκου Υγείας ένα πρόγραμμα του Υπουργείο με διοργάνωση διαδημοτικής ποδηλατοδρομίας.
Δεν έλειψε βέβαια και η παρέμβαση της ΠΟΕ ΟΤΑ που προειδοποίησε για την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων ενώ έκανε και θετική αποτίμηση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των προηγούμενων εβδομάδων εξαγγέλλοντας συνέχιση και κλιμάκωση για το άμεσο μέλλον.