Διστάζουν αλλά αντιλαμβάνονται τις πιέσεις για την ΔΕΗ

dimarxeio_agia

Ολο και μεγαλώνει ο αριθμός των Δήμων που μπαίνουν στο κίνημα υποστήριξης των δημοτών που καλούνται να πληρώσουν το άδικο και αδύνατο εντέλει χαράτσι της ακίνητης περιουσίας μέσω της ΔΕΗ. Δήμοι όπως ο Βύρωνας που ανακοίνωσε και αυτός ότι θα παράσχει νομική κάλυψη στους δημότες που δεν μπορούν να το πληρώσουν και δήμαρχοι που διστάζουν αλλά αντιλαμβάνονται το κοινωνικό κίνημα που σηκώνεται κατά τόπους. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος της Αγίας Παρασκευής όπου αναφέρει τα εξής:
O Δήμος Αγίας Παρασκευής γίνεται καθημερινά αποδέκτης  μηνυμάτων δραστικής συρρίκνωσης του εισοδήματος και σταδιακής υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας ,που έρχονται όλο και περισσότερο αντιμέτωποι με την απειλή της φτώχειας και το φάσμα της αυξανόμενης ανεργίας ,αδυνατώντας πλέον να ανταποκριθούν και στις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους.

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής, σχετικά με το μέτρο καταβολής έκτακτου τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ:

Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία  και την αντίθεση μας στις πολιτικές και πρακτικές που συνδέουν την καταβολή εκτάκτων φόρων και εισφορών με ένα κοινωνικό αγαθό. Σήμερα το ρεύμα. Αύριο το νερό και ο αέρας που αναπνέουμε?

Συμπαραστεκόμαστε σε όσους συμπολίτες μας αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν το έκτακτο τέλος ακινήτων και είμαστε αντίθετοι στη διακοπή ηλεκτροδότησης των νοικοκυριών τους.

Καταγγέλλουμε τη σκληρή δημοσιονομική και εισπρακτική πολιτική που εφαρμόζεται και οδηγεί τους πολίτες  από τη μία  να καταβάλουν διάφορα έκτακτα τέλη και εισφορές και από την άλλη να υφίστανται μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Καταλυτικής σημασίας γα το Δήμο Αγίας Παρασκευής θα είναι η απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας στις 2/12/2011,που θα κρίνει τη συνταγματικότητα η μη του έκτακτου τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης θα κινηθεί συντεταγμένα, οργανωμένα και σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση  Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), θα οργανώσει το πλαίσιο στήριξης και αρωγής  των δημοτών μας, με κοινωνικά και αντικειμενικά πάντα κριτήρια.