Το οικονομικό βάζει ως προτεριαότητα η ΚΕΔΕ

kede_ped

Την προάσπιση των οικονομικών δεδομένων της αυτοδιοίκησης ανέδειξε ως άμεση δράση της αυτοδιοίκησης η συνάντηση των ΠΕΔ της Ελλάδας  στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ.  Στην ομιλία του ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνης με την ενημέρωση που έκανε σε ήπιους τόνους περιέγραψε ένα σκηνικό τρομερών καθυστερήσεων και προμήνυσε πολύ δύσκολες μέρες . Μόνο 210 από τα 600 εκ της ΣΑΤΑ έχουν εκταμιευθεί μέχρι σήμερα για το 2011, ενώ ακόμη αναμένεται η δεύτερη δόση των 107 εκατομμυρίων των παρακρατηθέντων. Ο κ Ασκούνης ενημέρωσε για τις πρώτες συναντήσεις που είχε με την νέα  ηγεσία του Υπουργείου χωρίς βέβαια να μπορεί να δώσει κάποια είδηση αν και εμφανίστηκε αισιόδοξος.
Στην ομιλία του ο κ. Τζανακούλης της Λάρισας τόνισε όμως ότι θα πρέπει να κλειστεί άμεσα ραντεβού με το Υπ. Οικονομικών και να περιοριστούν οι συναντήσεις με το Εσωτερικών. Ο κ. Τζανακούλης τόνισε ότι το Υπ. Οικονομικών αποφασίζει τελικά και ότι εκείνο θα πρέπει να έχει επίγνωση της κατάστασης.
Μεγάλη απόκληση και πρόβλημα διαπίστωσε ο κ. Ασκούνη και στο θέμα του ΘΗΣΕΑ ενημερώνοντας ότι και αυτό το ζήτημα βρίσκεται στην διαπραγμάτευση καθώς εκατοντάδες έργα βρίσκονται αυτή την στιγμή στον αέρα. Ο κ. Ασκούνης ενημέρωσε ότι γίνεται μια προσπάθεια υπόλοιπα του Γ’ ΚΠΣ να ενταχθούν στο ΕΣΠα για να χρηματοδοτηθεί ομάδα έργων, ακόμη και αυτά που είναι συμβασιοποιημένα.