Διάλογο με τους πολίτες ο Δήμαρχος Βύρωνα σε κάθε γειτονιά

xardalias

Πρόσκληση σε όλους τους Βυρωνιώτες απευθύνει ο Δήμαρχος της πόλης Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να συζητήσουν για τα οξυμένα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που έχει επιφέρει η κρίση και να αναζητήσουν από κοινού λύσεις, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και την αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Βύρωνα διοργανώνει, από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου, το Πρόγραμμα «Βύρωνας, Πόλη Ενεργών Πόλιτών» που αποτελείται από 8 δημόσιες συναντήσεις και τρεις θεματικές ενότητες. Στη διάρκεια των θεματικών πρόκειται να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην παιδεία, τον πολιτισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη, ενώ οι 8 συναντήσεις πραγματοποιούνται σε ισάριθμες γειτονιές της πόλης μας.

Με σύνθημα: «Συζητάμε. Τοποθετούμαστε. Οργανώνουμε. Παλεύουμε», οι πολίτες καλούνται να πουν Stop στην κρίση και κυρίως να συμμετέχουν όλοι στις συναντήσεις με σκοπό να τεθούν προτάσεις και να αναζητηθούν λύσεις για όλα τα καθημερινά προβλήματα.

«Στον Βύρωνα, κάθε πολίτης θέλουμε να είναι ενεργός πολίτης. Ιδιαίτερα στην οικονομικά και κοινωνικά δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η συμμετοχή είναι απαραίτητη για να κάνουμε καλύτερη την πόλη μας», επισημαίνει ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και προσθέτει: «Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να αναζητήσουμε τις λύσεις ώστε από κοινού να διαμορφώσουμε τις προτάσεις για την αντιμετώπιση των τοπικών αναγκών».

Σημειώνει μάλιστα ότι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν εξαντλείται σε θέματα διαχείρισης του Δήμου, αλλά κυρίως σχετίζεται με την ενίσχυση και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, καθώς και την ανάπτυξη των κοινωνικών δομών. «Η τοπική αυτοδιοίκηση, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οφείλει να είναι παρούσα, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και κυρίως να σταθεί στο πλευρό του πολίτη», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος της πόλης.
Στο πρόγραμμα δημόσιων συναντήσεων «Βύρωνας, Πόλη Ενεργών Πολιτών» εκτός από την Δημοτική Αρχή θα κληθούν να συμμετέχουν και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης μας, το Σωματείο Εργαζομένων, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, οι μαζικοί φορείς, τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, καθώς και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων.
Εχουν προγραμματιστεί 11 συναντήσεις στην πόλη.