Δεν τα βρήκαν ΚΕΔΕ Σαχινίδης

kede_ped

Διάσταση απόψεων διαπιστώθηκε μεταξύ της ΚΕΔΕ και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με θέμα τις προβλέψεις του προϋπολογισμού 2012 για την πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αποτέλεσμα να συμφωνηθεί νέα συνάντηση μεταξύ των δύο μερών για την επόμενη μέρα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι αν ο προϋπολογισμός 2012 ψηφιστεί ως έχει, οι δήμοι, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες μισθοδοσίας του προσωπικού και βασικών λειτουργικών αναγκών, θα οδηγηθούν σε κλείσιμο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε κατάρρευση.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λάβει 2,4 δις ευρώ, ενώ μόλις πριν από έξι μήνες οι τότε υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών είχαν δηλώσει ότι το ελάχιστο λειτουργικό κόστος των δήμων είναι 3,8 δις ευρώ και ότι κάτω από αυτό οι δήμοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν.
Σε κάθε περίπτωση, αν και αύριο δεν αλλάξουν τα μέχρι τώρα δεδομένα, η ΚΕΔΕ θα ζητήσει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.
Το περίεργο βέβαια είναι ότι στην χθεσινή του συνέντευξη ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιαννίτης ενημέρωσε του δημοσιογράφους ότι τα 1,1 δις που λείπουν από τον φετινό προϋπολογισμό της Αυτοδιοίκησης θα αντικατασταθούν και συμπλήρωσε μάλιστα ότι για αυτό βρίσκονται σε συνεννόηση με το Υπ. Οικονομικών.