Τιμητική Τελετή για τους Φορείς και Εθελοντές από τον ΣΠΑΠ

 

Για τη σημαντική προσφορά τους στην επιτυχή έκβαση της αντιπυρικής περιόδου 2011 τίμησε σε ειδική τελετή Ο Σ.Π.Α.Π τους Επίσημους Φορείς Πολιτικής Προστασίας, τους εθελοντές και τους συνεργάτες του .

Δεκάδες επίσημοι φορείς, 20 εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας και τα μέλη τους, αλλά και δεκάδες μεμονωμένοι εθελοντές των 12 δήμων μελών, με σημαντική συνεισφορά στο Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π), βραβεύτηκαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμή τους για την εθελοντική προσφορά αλλά και τη σημαντική συμβολή τους στη δασοπροστασία κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2011.

ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανέφερε: «η σημερινή μας συνάντηση έχει επίκεντρο τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον και ιδίως τον Άνθρωπο που μάχεται για να προστατεύσει το πράσινο και το δάσος. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους αυτούς για την προσφορά τους, να τους επιβραβεύσουμε για την άγρυπνη επί 24ώρου περιφρούρηση του περιβάλλοντος του Πεντελικού όρους επί έξι συνεχείς μήνες. Και παρά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου συνεχίζουν να είναι και θα συνεχίσουν να παραμένουν ακούραστοι φύλακες και προστάτες του δάσους.Η αποψινή βραδιά βράβευσης είναι η ελάχιστη απόδειξη αναγνώρισης από μέρους όλων μας προς εκείνους τους αφανείς ήρωες για την ανεκτίμητη προσφορά τους στο συνάνθρωπο και στο περιβάλλον». Την προσπάθεια όλων των δυνάμεων πολιτικής προστασίας και του Σ.Π.Α.Π κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, που «παρά τις αντίξοες συνθήκες κρίνεται ομολογουμένως επιτυχημένη» όπως σημειώνονταν, χαιρέτισε δια επιστολής ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Εμμανουήλ Όθωνας, ομοίως και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Μπούφης, που μετέφερε τα συγχαρητήριά του σε όλους βραβευθέντες φορείς και εθελοντές. Ακολούθησε η προβολή βίντεο με τις δραστηριότητες του Σ.Π.Α.Π από τότε που ανέλαβε καθήκοντα η νέα Διοίκηση του Σ.Π.Α.Π πριν από εννέα μήνες. Αμέσως μετά στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στα περισσότερα από 180 περιστατικά φωτιάς αλλά και σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης όπως η διαχείριση τροχαίων ατυχημάτων που εκδηλώθηκαν σε δήμους μέλη και μη μέλη του Συνδέσμου, από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου το Μάιο έως τη λήξη της στο τέλος Οκτωβρίου 2011.

Μόνο κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2011, η ομάδα του Σ.Π.Α.Π συνέδραμε με προσωπικό και οχήματα σε περισσότερα από 70 περιστατικά έκτακτης ανάγκης εντός και εκτός των ορίων της διοικητικής του ευθύνης. Παρουσιάζοντας εν συντομία τους στόχους του Συνδέσμου, με προτεραιότητα στις πρωτοβουλίες για ενίσχυση του εθελοντικού σώματος του Σ.Π.Α.Π σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και εν γένει την ακαδημαϊκή κοινότητα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γ. Πατούλης, ευχαρίστησε την Περιφέρεια, τους επίσημους φορείς Πολιτικής Προστασίας και συνολικά όλες τις δυνάμεις για την πολύ καλή συνεργασία.

Ωστόσο, κάλεσε τους αρμόδιους εκπροσώπους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ενσκήψουν με περισσότερο ενδιαφέρον στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, να βελτιώσουν τη συνεργασία τους με τους συνδέσμους για να προωθήσουν δράσεις και ενέργειες σε διάφορους τομείς, και γενικότερο να τιμήσουν την κοινωνία και τους εθελοντές.