To Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων στο Συνέδριο Τηλεργασίας

Stamatopoulou_Spyridoula_1

Με κεντρικό Θέμα “Ευέλικτες Ηλεκτρονικές Μορφές Εργασίας και Κοινωνική ¨Ενταξη” το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλων – Προαγωγής Υγείας συμμετείχε στο 16ο Διεθνές Συνέδριο Τηλεργασίας.

Το Συνέδριο ήταν μια συνεργασία του Διεθνούς Οργανισμού Τηλεργασίας International Telework Academy και του ΤΕΙ Χαλκίδας. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone που υλοποιείται με την οργάνωση και την υποστήριξη της Vodafone, το συντονισμό του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, τη συμμετοχή του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών ως το κεντρικό Νοσοκομείο αναφοράς και την τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση της Vidavo.

Η παρουσίαση είχε θέμα: Αξιοποίηση της τεχνολογίας της κινητής επικοινωνίας στον τομέα της υγείας: Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone. Οι ομιλήτριες αναφέρθηκαν στους στόχους και τους σκοπούς του προγράμματος, στα οφέλη που έχουν οι συμμετέχοντες μέσα από τη λειτουργία του, στην τεχνική περιγραφή, καθώς και στα στατιστικά στοιχεία. Σήμερα, το πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόζεται σε 30 απομακρυσμένους Δήμους σε όλη την Ελλάδα και καλύπτει πέραν των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, και τους πολίτες που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου» (για παράδειγμα παχύσαρκοι, καπνιστές κ.ά.).

Τα κύρια οφέλη για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι η δυνατότητα παροχής προληπτικής ιατρικής και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας, καθώς καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί και μπορούν πλέον να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους άμεσα.