Γραφείο ανέργων στον δήμο Κηφισιάς-Ερυθραίας-Εκάλης

unemployment

 

Σε μία πολύ θετική πρωτοβουλία προχώρησε ο δήμος Κηφισιάς-Ερυθραίας-Εκάλης, με την δημιουργία Γραφείου Ανέργων στον δήμο. Πιο συγκεκριμένα το γραφείο αυτό προϋπήρχε στον πρώην δήμο Κηφισιάς αλλά πλέον η λειτουργία του επεκτάθηκε  επισήμως και στις 2 άλλες δημοτικές κοινότητες .

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο 23/11 ύστερα από πρόταση  του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης κ.Ψυχόπαιδα. Μάλιστα η συγκεκριμένη πρόταση είχε περάσει και είχε εγκριθεί και απο την Επιτροπή Νεολαίας του δήμου ώστε να βοηθηθούν και οι νέοι, των οποίων τα ποσοστά ανεργίας μέσα στα όρια του νέου δήμου είναι αρκετά υψηλά.

Μάλιστα στη εισήγησή του ο δημοτικός σύμβουλος ζήτησε και την εγγραφή σε κωδικό του προϋπολογισμού του 2012 του ποσού των 16.000 ευρώ που, όπως υποστήριξε, «χρειάζονται για την καλύτερη δυνατή οργάνωση του Γραφείου». Επιπλέον, έθεσε ως βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος την παροχή κινήτρου ανταποδοτικότητας προς τους εμπόρους της πόλης, με κάποιες ελαφρύνσεις π.χ. στα δημοτικά τέλη, με αντάλλαγμα την πρόσληψη ντόπιων υπαλλήλων.

Υπέρ της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ταχτήκαν,  με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τόσο ο επικεφαλής  της μείζονος μειοψηφίας  κ. Βάρσος όσο και οι επικεφαλής των παρατάξεων ΠΟΛΗ ΦΩΣ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ κ.κ  Συνοδινού και Κανακάκης αντιστοίχως .

Πολλές επιφυλάξεις κράτησε η επικεφαλής της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Χριστίνα Κοσμά, ενώ ο επικεφαλής της  ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Νίκος Σφαντός διαφώνησε με την πρόταση και κάλεσε τους ανέργους να «πολεμήσουν στους δρόμους υπέρ των δικαιωμάτων του εργατικού κινήματος».