Δηλώσεις Κουκουλόπουλου για την χρηματοδότηση των σχολείων

koukoulopoulossyn

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σε σχέση με την παροχή πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος δηλώσε ότι παρά τις πολύ μεγάλες περικοπές στη χρηματοδότηση των Δήμων το 2011 τα κονδύλια που αφορούν στη λειτουργία των Σχολείων είναι εφέτος αυξημένα σε σχέση με το 2010.

Επίσης δήλωσε ότι η χρηματοδότηση Δήμων και Περιφερειών εμφανίζει το 2011 σημαντικές καθυστερήσεις αλλά τα κονδύλια προς τα σχολεία δόθηκαν φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Ακόμη ανέφερε ότι από έλεγχο που διενέργησε προσωπικά ο ίδιος στις 22.11.2011 διαπιστώθηκε ότι όλοι οι Δήμοι της χώρας είχαν συστήσει τις Σχολικές Επιτροπές που προβλέπει ο Νόμος. Μόλις 15 από τους 325 Δήμους της χώρας δεν είχαν προλάβει να δημοσιεύσουν στο ΦΕΚ τη σύσταση των Σχολικών τους Επιτροπών εκ των οποίων οι 12 στα Δωδεκάνησα και ενημερώθηκαν όλοι να επισπεύσουν τη διαδικασία 

Συνέχισε λέγοντας ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν 3852/10 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) οι Σχολικές Επιτροπές δεν έχουν υποχρέωση κατάρτισης προϋπολογισμών αλλά παρ’ όλα αυτά υπόκεινται σε προληπτικό έλεγχο. Πρόκειται για αδυναμία του Νόμου η οποία διορθώνεται με νομοθετική ρύθμιση που ήδη προωθήθηκε στη Βουλή για ψήφιση μετά από συνεννόηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και το Υπουργείο Οικονομικών.

Τέλος στην δήλωση του επισήμανε ότι από έλεγχο που έγινε σε όλες ανεξαίρετα τις περιοχές που αναφέρονται σε δημοσιεύματα του τύπου δε διαπιστώθηκε πρόβλημα με το πετρέλαιο στα σχολεία. Σε μια μάλιστα περίπτωση (Καβάλα) ο Δήμος μας ενημέρωσε ότι έχει προμηθευτεί επαρκές πετρέλαιο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου ακριβώς γιατί υπήρξε αυξημένη και έγκαιρη χρηματοδότηση.