Καταδικάστηκαν αλλά όχι σε θάνατο

dimarxoi2

Δεν είχαν την τύχη του πρώην δημάρχου της κινεζικής πόλης Σενζέν, Σου Ζονγκχένγκ που καταδικάστηκε με την εσχάτη των ποινών για υπόθεση διαφθοράς, οι κ. Σιράκ, Κακαλή, Γκουντάρας και ο πρώην δήμαρχος Ζακύνθου αλλά εισέπραξαν και αυτοί το μερίδιο των ευθυνών τους όπως φαίνεται.
Να θυμίσουμε ότι  τον περασμένο Μαϊο ο δήμαρχος, Σου Ζονγκχένγκ, κρίθηκε ένοχος ότι δέχθηκε σε δωροδοκίες πάνω από 33 εκατομμύρια Γιούαν (3,5 εκατομμύρια ευρώ), και καταδικάστηκε σε θάνατο που επιβάλλεται με αναστολή μετατρέπεται σε ισόβια κάθειρξη.
Ομως ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή επέβαλε δικαστήριο της Γαλλίας στον πρώην δήμαρχο Παρισιού και πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Ζακ Σιράκ. Το δικαστήριο δέχτηκε τις κατηγορίες για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος, κατάχρηση εμπιστοσύνης και παράνομης οικειοποίησης συμφερόντων σχετικά με 28 εικονικές θέσεις που πληρωνόταν απο τον δήμο Παρισιού κατά την διάρκεια της θητείας στο δημαρχιακό αξίωμα του Ζακ Σιράκ την περίοδο 1990-1995.
Επίσης δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώην Δήμαρχος της Ζακύνθου, καταδικάστηκε σε 600 ώρες κοινωνικής εργασίας και υποχρεούται να παρουσιαστεί στο Δήμο, προκειμένου οι αρμόδιοι να του υποδείξουν τον τομέα στον οποίο θα προσφέρει, αφιλοκερδώς, τις υπηρεσίες του!
* Από χθες το απόγευμα γίνεται μεγάλο “σούσουρο” στο νησί και ήδη η Δημοτική Αρχή έχει δεχτεί πολλές προτάσεις για το πως μπορεί να… αξιοποιήσει τον πρώην Δήμαρχο.
* Μάλιστα, αρκετοί είναι εκείνοι που αναμένουν να δουν εαν προσέρχεται, αποχωρεί και επιτηρείται κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του από αστυνομικό μήπως και λουφάρει.
Βαρύς όμως ήταν και ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για την πρώην Δήμαρχο Σουφλίου Αθανασία Κακαλή, που καταδικάστηκε από το Τριμελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης σε φυλάκιση 13 μηνών και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, για παράβαση καθήκοντος και πλαστογράφηση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από μήνυση που υποβλήθηκε από εργολάβους.

Με την ίδια ποινή καταδικάσθηκε και ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου Πασχάλης Κακαλής και σε 6 μήνες φυλάκιση ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπέντης…»

Η υπόθεση αφορούσε σε πρακτικά συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου του 2008, σχετικά με δημοπράτηση έργου, το οποίο και κηρύχτηκε ασύμφορο χωρίς ωστόσο να έχει συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Τέλος κινδυνεύει να χάσει το αξίωμά του ο Δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, ο οποίος καταδικάστηκε από το Πρωτοδικείο Λάρισας σε φυλάκιση 15 μηνών με 3ετη αναστολή, για παράνομες μεταδημοτεύσεις στον Δήμο Μελιβοίας το 2006, όπου ήταν προηγουμένως δήμαρχος.
Τις 27 μεταδημοτεύσεις εντόπισαν ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης.