Νέο Δ.Σ. του του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης

synedrio_eyrpoi

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Συνέλευση του Δικτύου Αιρετών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Έσσης όπου και εκλέχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον κ. Θωμά Παπαδόπουλο Νομαρχιακό Σύμβουλο της Περιοχής Hochtaunus, Αντιπρόεδρο τον κ. Παύλο Ευθιμιάδη, Γραμματέα την κ. Φιλιώ Χατζηφωτιάδου, Ταμία τον κ. Χρήστο Πελεκάνο και μέλος τον κ. Θεόδωρο Πέτκο.

“Συμμετοχή του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης στην 8η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε), Αθήνα 13-17 Ιουλίου 2011 (18-7-2011)

Στις εργασίες της 8ης Γενικής Συνέλευσης της Πα.Δ.Ε.Ε που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων 13-17 Ιουλίου 2011, συμμετείχε ο Πρόεδρος το Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης κ. Γιώργος Κοντορίνης εκπροσωπώντας το Δίκτυο και ενημερώνοντας τους Έλληνες, Κύπριους και ομογενείς συμμετέχοντες βουλευτές, για τους στόχους και τις δραστηριότητες του Δικτύου.
Στην 8η Γενική Συνέλευση της Πα.Δ.Ε.Ε την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος και απηύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δόλλης.
Ο Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης ευχαριστώντας από το βήμα της Γερουσίας τον Πρόεδρο της Πα.Δ.Ε.Ε κ. Γιάννη Πανταζόπουλο υπογράμμισε τους άριστους δεσμούς φιλίας των δύο Οργανισμών τονίζοντας την χρησιμότητα ενίσχυσης της περαιτέρω συνεργασίας τους, προτείνοντας την ανάπτυξη του τουρισμού, την ίδρυση «τράπεζας» τεχνογνωσίας και ιδεών από την Διασπορά, την διαπολιτισμική συνεργασία με πραγματοποίηση εκδηλώσεων και forum καθώς και διακρατικές συμφωνίες αδελφοποίησης.
Ο κ. Πανταζόπουλος ευχαρίστησε με την σειρά του τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Κοντορίνη επαινώντας το έργο του και κατέθεσε πρόταση η οποία έγινε δεκτή ομοφώνως από την Γενική Συνέλευση με θέμα την συνεργασία της Πα.Δ.Ε.Ε για την καταγραφή Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης σε όλο τον κόσμο όπου δραστηριοποιούνται μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε.
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος του Δικτύου συναντήθηκε με τον Α´Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γρηγόρη Νιώτη, τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς κ. Ηλία Καρανίκα, τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής ’μυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνο Βρεττό, την Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Χρύσα Αράπογλου, τον Πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας κ. Μιχάλη Παντούλα, τον Γενικό Διευθυντή της ΓΓΑΕ κ Πέτρο Παναγιωτόπουλο, τη Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ευρώπης της ΓΓΑΕ κ. Εύα Παπαδάτου και το Προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.