Και ο ΕΣΔΚΝΑ στην διαφθορά

lefta

Και υπάλληλο του ΕΣΔΚΝΑ με καταθέσεις, ύψους μισού εκατ. ευρώ. χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει από το μισθό του έπιασαν τα αποτελέσματα του ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών από τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Και αυτός που είπε στους επιθεωρητές ότι πρόκειται για χρήματα που κατέθεταν πλούσιοι συγγενείς και φίλοι από την Αμερική και την Ελλάδα στις γιορτές και τα γενέθλια των παιδιών του!
Πρωταθλήτριες όμως στη διαφθορά αναδείχτηκαν όπως ήταν αναμενόμενο οι πολεοδομίες
Πρώην γενικός διευθυντής του ΥΠΕΧΩΔΕ εμφανίζει 1,2 εκατ. Ευρώ στην τράπεζα, ενώ πρώην προϊστάμενος τεχνικών έργων της Νομαρχίας Κιλκίς εμφανίζει 1 εκατ. ευρώ.
Σε τραπεζικούς λογαριασμούς προϊσταμένου της πολεοδομίας Κυκλάδων βρέθηκε 1 εκατ. ευρώ. Σε υποδιευθυντή πολεοδομίας της Σύρου βρέθηκαν 600.000 ευρώ, σε προϊστάμενο της πολεοδομίας Κηφισιάς 500.000 ευρώ ενώ σε προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του Δ. Κηφισιάς 900.000 ευρώ.
Τα αποτελέσματα, που προέκυψαν έπειτα από άνοιγμα τραπεζικού, φορολογικού και του χρηματιστηριακού απορρήτου σε 100 περιπτώσεις υπόπτων για υπόγειες συναλλαγές ανώτερων και ανώτατων κρατικών υπαλλήλων.
Υπάλληλος δικαστηρίου εμφανίζει 7,5 εκατ. ευρώ σε διαφορετικούς λογαριασμους.
Δέκα γιατροί του ΕΣΥ βρέθηκαν με καταθέσεις από 1-2,5 εκατ. ευρώ, ποσά που δεν δικαιολογούνται.
Πανεπιστημιακοί καθηγητές και συγκεκριμένα γυναικολόγοι και ορθοπεδικοί έχουν καταθέσεις 3-4 εκατ. ευρώ, ενώ αστυνομικός είχε κατάθεση 2 εκατ. ευρώ.