Η Αγγλία ενισχύει απευθείας τις τοπικές κοινότητες.

big_ben

Με ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα η Κεντρική Κυβέρνυση της Αγγλίας  χρηματοδοτεί τις ανα την επικράτεια τοπικές κυβερνήσεις αλλά με την προϋπόθεση ότι τα λεφτά προορίζονται για την ανάπτυξη και την βελτίωση προβλημάτων  συγκεκριμένων τοπικών κοινοτήτων .

Ο Eric Pickles υφυπουργός με αρμοδιότητα τις τοπικές κοινότητες  δήλωσε πως το κλίμα πλέον είχε ωριμάσει για να γίνει κάτι τέτοιο και πως θα ενισχυθεί και άλλο η δημιουργία τέτοιων πιλοτικών προγραμμάτων γιατί μόνο έτσι μπορούμε να καταλάβουμε αν λειτουργούν σωστά ή όχι.

Ο εκπρόσωπος της ένωσης τοπικών κυβερνήσεων Sir Merrick Cockell καλωσόρισε με ενθουσιασμό την συγκεκριμένη πρωτοβουλία σαν μια ευκαιρία για ριζικές αλλαγές που παρουσιάζεται μια φορά στα χίλια χρόνια, καθώς δίνει την ευκαιρία στις τοπικές κοινότητες να διαχειρίζονται όπως αυτές νομίζουν καλύτερα τα προβλήματα τους.

Παρόλα αυτά ο Sir Merrick Cockell συμπλήρωσε ότι ορισμένες τοπικές κοινότητες είναι πολύ πίσω και θα χρειαστούν πολλά παραπάνω από αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα.

Τέλος η επικεφαλής της ένωσης τοπικών κυβερνήσεων είπε ότι είναι μεν μια πολύ θετική πρωτοβουλία αλλά για να εφαρμοστεί στην πράξη  θα χρειαστεί ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και πάνω από όλα την ικανότητα και την θέληση της κεντρικής κυβέρνησης.