1348 συμβάσεις απαλλαγμένες από τον περιορισμό των προσλήψεων

synenteyxi_ypes

1348 συμβάσεις μίσθωσης έργου και ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που αφορούν ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες των Δήμων, όπως μουσικούς για τα ωδεία, κοινωνικούς λειτουργούς και προσωπικό παιδικών σταθμών, καθώς και 161 συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που αφορούν ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, προωθήθηκαν προς τους ενδιαφερόμενους ΟΤΑ από την Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Φώφη Γεννηματά.

Οι εγκρίσεις που υπεγράφησαν από της επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 στο τέλος του 2011 αφορούν θέσεις που δεν βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό ή τους προϋπολογισμούς των Δήμων, λόγω του χαρακτήρα τους.
Δυστυχώς πολλοί δήμοι δεν το είχαν αντιληφθεί και δεν προχώρησαν σε προσλήψεις με αποτέλεσμα να παρουσιάσουν τεράστια προβλήματα καθυστερήσεων κυρίως στους Παιδικούς Σταθμούς.
Το περίεργο είναι ότι στους περισσότερους Παιδικούς Σταθμούς έγιναν αυξήσεις των τροχείων χωρίς να μπουν σε ξεχωριστούς κωδικούς ανταποδοτικού χαρακτήρα έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν προσλήψεις χωρίς περιορισμούς. Το χειρότερο δε είναι ότι πολλοι δήμοι δεν μπήκαν ούτε στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.