Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Καισαριανή

brefonipiakos1

 

 

brefonhpiakos2

 

Κανένα νήπιο και κανένα βρέφος δεν έμεινε φέτος εκτός Βρεφονηπιακών Σταθμών στην Καισαριανή

Δημιουργήθηκε και νέος βρεφικός Σταθμός στο ιστορικό κτίριο του ΠΙΚΠΑ Καισαριανής που κατάφερε, ο Δήμος, να του παραχωρηθεί από το Υπουργείο Υγείας

Με την ανακαίνιση, την ανακατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό του νέου 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού της οδού Σμύρνης 19, ο Δήμος Καισαριανής κατόρθωσε για πρώτη φορά φέτος, να απορροφήσει και να φιλοξενήσει όλα τα παιδιά στους βρεφικούς και νηπιακούς σταθμούς, ανεξαρτήτως κριτηρίων.
Μια μεγάλη νίκη της δημοτικής αρχής, στον αγώνα για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, στις δύσκολες ημέρες που ζούμε.
Την ίδια στιγμή, που όλοι σχεδόν οι Δήμοι της χώρας συρρίκνωσαν τις παροχές τους για την προσχολική ηλικία, λόγω της οικονομικής κρίσης και των περικοπών στα έσοδά τους, ο Δήμος Καισαριανής κατάφερε να φιλοξενήσει επιπλέον 90 βρέφη και νήπια περίπου στους Παιδικούς του Σταθμούς.
Αξιοσημείωτο είναι ότι, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, στην Καισαριανή ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις όλων των γονιών, ενώ 80 οικογένειες απαλλάχτηκαν εντελώς με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια από κάθε πληρωμή χάρη στο γεγονός ότι ο Δήμος συμμετείχε στο επιχορηγούμενο από το ΕΣΠΑ Πρόγραμμα που θα του αποφέρει, για ένα έτος, πλέον των  250.000 €.

Ο χώρος του συγκεκριμένου βρεφονηπιακού σταθμού, ύστερα από τις επίμονες και αποτελεσματικές προσπάθειες της νέας δημοτικής αρχής, παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Υγείας στο Δήμο Καισαριανής (πρώην ιατρεία ΠΙΚΠΑ) που ήταν από χρόνια εγκαταλελειμμένος και ανενεργός, υλοποιώντας έτσι ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Καισαριανής.

Έτσι, δημιουργήθηκε ένας εντυπωσιακός βρεφικός Σταθμός, υπόδειγμα, που αξίζει να τον επισκεφθεί κανείς, ενώ στον ίδιο χώρο και στο κάτω μέρος όπου υπάρχει κτίριο 100 μ2 – οι εργασίες ανακαίνισης του οποίου έχουν ήδη αρχίσει – θα φιλοξενηθούν το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η Κοινωνική Ιματιοθήκη και το Κοινωνικό Φαρμακείου του δήμου.

Ο Δήμαρχος Αντώνης Καμπάκας απέδωσε τα εύσημα στην Τεχνική Υπηρεσία, για τις άρτιες και γρήγορες διαδικασίες προώθησης του έργου, τους παιδαγωγούς των Παιδικών Σταθμών, για την αφοσίωση και τη δουλειά τους και την υπεύθυνη των Παιδικών Σταθμών Μπεττίνα Γραφίδου που πίστεψε ότι το έργο μπορεί να υλοποιηθεί, επιτυχώς, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα, αξίζει να σημειωθεί και η προσπάθεια  του υπευθύνου των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, Νικόδημου Κατσαρέλη, που αγωνίστηκε επί μακρόν ώστε το ΠΙΚΠΑ να περάσει στο Δήμο, καθώς και του Αντιδημάρχου Δημήτρη Βούρλου και του Προέδρου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πολιτικής «Λεωνίδας Μανωλίδης» Δημήτρη Χασάπη , για τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση αυτού του έργου.

Η νέα Δημοτική Αρχή έχει θέσει με το πρόγραμμά της, ως προτεραιότητα «την ανακούφιση της οικογένειας και του νοικοκυριού» και προς την κατεύθυνση αυτή υλοποιεί πλήθος προγραμμάτων. Η απορρόφηση των παιδιών, όλων των εργαζόμενων γονιών της Καισαριανής, αποτελεί ενεργή υποστήριξη και υποβοήθηση του εισοδήματος των νοικοκυριών, μέσω παροχής υπηρεσιών προς το παιδί.

Στην ίδια κατεύθυνση υλοποιούνται: το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η Κοινωνική Ιματιοθήκη και το Κοινωνικό Φαρμακείο, τα οποία ανοίγουν τις πύλες τους τις επόμενες ημέρες.
Η παροχή των υπηρεσιών προς το παιδί και την οικογένεια, θα ολοκληρωθεί με τον υπερσύγχρονο και Βιοκλιματικό Βρεφονηπιακό Σταθμό, που σχεδιάζει να κατασκευάσει ο Δήμος, στο Σκοπευτήριο παραπλεύρως από το «Χάραμα» και για τον οποίο έχει ολοκληρώσει τις μελέτες και θα τις υποβάλει για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ εντός του Ιανουαρίου.

Λεζάντες:

Η εικόνα 1 απεικονίζει τους χώρους του Βρεφονηπιακού Σταθμού , .όπως είναι σήμερα, πλήρως ανακαινισμένους  και με πλήρη εξοπλισμό

Η εικόνα 2, απεικονίζει τους χώρους του Βρεφονηπιακού Σταθμού, .όπως παρελήφθη και πριν την παρέμβαση του Δήμου Καισαριανής