Ανθρακες ο θησαυρός του ΣΔΟΕ στο Βύρωνα

festival_vraxon

Εφτα αγωγές έχει καταθέσει σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Χαρδαλιάς όχι μόνο στην αντιπολίτευση αλλά και σε μεγάλα κανάλια που εκμεταλλεύτηκαν χωρίς όμως να διασταυρώσουν την είδηση εισβολής του ΣΔΟΕ στο γραφείο του και στο Πνευματικό Κέντρο για την μη απόδοση του ΦΠΑ από τις εισπράξεις του Φεστιβάλ.
Οπως φαίνεται η εισβολή και παραμονή του ΣΔΟΕ στα γραφεία τόσο του δημάρχου όσο και του Πνευματικού Κέντρου και ο εξονυχιστικός έλεγχος έδωσε τροφή και άνοιξε τις ορέξεις αρκετών που είδαν την ευκαιρία είτε να δυσφημίσουν το δήμαρχο, είτε να δυσφημίσουν την Αυτοδιοίκηση.
Η αλήθεια είναι ότι το Φεστιβάλ του Βύρωνα δούλευε με εξωλογιστικούς λογαριασμούς καθώς ήταν υποχρεωμένο να δίνει προκαταβολές που δεν προβλέπονται από το νόμο, ενώ δεχότανε και αποδείξεις από τους μάνατζερ που σύμφωνα με την εφορία δεν ήταν σύννομες. Ομως το Πνευματικό Κέντρο του Βύρωνα παίρνει κανονικά φορολογική ενημερότητα από το 2004 και έχει λάβει και γνωμοδότηση από την τοπική έφορο ότι δεν υπόκειται σε απόδοση ΦΠΑ.
Ξαφνικά όμως η εφορία ξύπνησε λόγω κρίσης και ανακάλυψε ότι θα πρέπει να κάνει μια νέα ερμηνεία και να ζητήσει από το Πνευματικό Κέντρο όχι μόνο το ΦΠΑ αλλά και τα πρόστιμα.
Ετσι ξεκίνησε ένας εξονυχιστικός έλεγχος όχι μόνο στο Πνευματικό Κέντρο, αλλά και στον ίδιο το Δήμαρχο. Το ΣΔΟΕ μπουκάρισε στο γραφείο του και κατάσχεσαι τον προσωπικό του υπολογιστή. Με εισαγγελική παραγγελία άνοιξαν όλοι οι προσωπικοί λογαριασμοί του και των συγγενών του, αλλά και των πεθερικών της πρώην γυναίκας του Δημάρχου. Και βέβαια άνθρακες ο θησαυρός όπως φαίνεται αν και το ΣΔΟΕ δεν έχει βγάλει ακόμη πόρισμα.
Ομως αρκετοί πολιτικοί αλλά και δημοσιογράφοι βρήκαν τη ευκαιρία να κατασπαράξουν το δήμαρχο που απολαμβάνει επί χρόνια την λαϊκή εμπιστοσύνη, αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση περισσότερο που προσπαθεί να αντισταθεί στις ασφυκτικές οικονομικές πιέσεις. Πριν να βγει το πόρισμα και οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση τα ΜΜΕ έβγαλαν την ετυμηγορία και καταδίκασαν το Δήμαρχο που «διακινούσε μαύρο χρήμα» αν και το Ταμείο του Πνευματικού Κέντρου ελεγχότανε τακτικά από τα μέλη της αντιπολίτευσης τα οποία υπογράφανε κιόλας.
Τώρα βέβαια τρέχουν και δεν φτάνουν αφού ο βασικός τους στόχος «δυστυχώς» δεν φαίνεται ούτε να συμμετέχει, ούτε να έχει διαπράξει παράνομες πράξεις. Το μόνο που φαίνεται να υπάρχει είναι το ξεκίνημα μιας δικαστικής διαμάχης μεταξύ εφορίας και Δήμου όπου η μεν πρώτη ξαφνικά ανακάλυψε ότι το Π.Κ. του Δήμου υπόκειται σε ΦΠΑ ο μεν Δήμος με την γνωμοδότηση της Εφορίας στα αρχεία του αρνείται να πληρώσει τα πρόστιμα.
Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι ένας από τους αρμόδιους του ΣΔΟΕ φαίνεται να δήλωσε ότι ακόμη και αν το Πνευματικό Κέντρο υπόκειται σε ΦΠΑ όλα αυτά τα χρόνια ήταν πιστωτικό.