Πρόγραμμα αστέγων πρότεινε η Γεννηματά στην ΠΕΔΑ

gennimata_peda

Τη δημιουργία Κέντρων Διανυκτέρευσης Αστέγων τα οποία επιπλέον θα προσφέρουν τροφή, βασικές υπηρεσίες υγείας και συμβουλευτική υποστήριξη, πρότεινε μιλώντας στην γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α), η Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά.
Όπως σημείωσε το πρόγραμμα αυτό μπορεί να υλοποιηθεί με τη συνεργασία των Υπουργείων Εσωτερικών, Υγείας και Εργασίας και να υλοποιηθεί από το δήμο Αθηναίων  καθώς και όσους δήμους αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα η κα Γεννηματά σημείωσε:

« Προτείνω – και ήδη έχω αναλάβει πρωτοβουλία σε αυτή την κατεύθυνση- την προώθηση ενός ειδικού προγράμματος για τους αστέγους με τη συνεργασία των Υπουργείων Εσωτερικών, Υγείας και Εργασίας και των  δήμων οι οποίοι θα αναλάβουν την υλοποίηση.

Στους άστεγους θα προσφέρεται τροφή, διανυκτέρευση, υπηρεσίες υγείας και συμβουλευτική υποστήριξη. Η έννοια της διανυκτέρευσης δεν είναι τυχαία, καθώς δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ιδρύματα, αλλά να προσφέρουμε αξιοπρέπεια στους αστέγους και να τους προτρέψουμε να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό, να τους βοηθήσουμε να εργαστούν και να δημιουργήσουν ξανά».