Περισσότερα από 625 ευρώ θα δώσουν τα Μέγαρα στην Κοινωφελή Εργασία

marinakis_megara

Οι μηνιαίες αποδοχές των εργατών που θα προσληφθούν με το πρόγραμμα Κοινωφελής Εργασία στα Μέγαρα θα είναι ελαφρά υψηλότερες των 625 ευρώ που θα προσλαμβάνονται μέσω ΜΚΟ σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου κ. Ιωάννη  Μαρινάκη.
Την δήλωση αυτή έκανε ο δήμαρχος σε συνάντηση που είχε με 10 συμβασιούχους καθαριότητας που τους διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσουν την εργασία τους μέσω της αξιοποίησης  Ευρωπαϊκού Προγράμματος ενίσχυσης της απασχόλησης.
Ο Δήμαρχος με την ευκαιρία της συνάντησης ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε συνολικά 140 θέσεις εργασίας μέσα από το προαναφερθέν πρόγραμμα, ότι έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (απαραίτητη προϋπόθεση του προγράμματος)  για την πρόσληψη των ανέργων, οι οποίοι θα απασχοληθούν όπως ορίζει το πρόγραμμα και θύμισε ότι δίδεται η δυνατότητα για ανανέωση των συγκεκριμένων συμβάσεων έως και τρία χρόνια.
Επίσης δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα αξιοποιηθούν  στην κατεύθυνση των μικρών αναπτυξιακών έργων, «οικοδομικής» φύσεως, τέτοια έργα μπορεί να αφορούν συντήρηση και επισκευές σε κοινωνικές υποδομές (παιδικοί σταθμοί, αθλητικά κέντρα), κοινόχρηστους χώρους (πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι), δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, χωματερές, πρόληψη και αποκατάσταση φυσικών καταστροφών, καθαρισμό δασών κ.λπ.