Οχι στο πολυνομοσχέδιο Ασκούνη Σγουρού

askounis_sgouros

Την έντονη διαφωνία τους σε μία σειρά άρθρων του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών που ρυθμίζει εκκρεμότητες του “Καλλικράτη” εξέφρασαν στη σημερινή συνάντησή τους με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου ο Πρόεδρος της ΕN.ΠΕ. Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης.

Οι κ.κ. Σγουρός και Ασκούνης διατύπωσαν τις διαφωνίες τους σε μία σειρά ρυθμίσεων που θα έχουν -όπως υποστήριξαν- ως αποτέλεσμα την απορρύθμιση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και  β΄ βαθμού και συνεπώς την αδυναμία τους να υλοποιήσουν την αποστολή τους που είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους πολίτες.

Τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012, θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΝ.ΠΕ. για να εξετάσει τα θέματα και να υποβάλλει εγγράφως το υπόμνημα των θέσεών της.

Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθήσει και η ΚΕΔΕ ώστε η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να έχει εγγράφως τις θέσεις των Δημάρχων και των Περιφερειαρχών ενόψει της νέας συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας.