Τι γίνεται όμως με τα 840;

askoynis_ioak

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του myota για την θετική έκβαση της συζήτησης με τον Υπουργό κ. Γιαννίτση, όλες οι παρατάξεις λίγο ως πολύ αποφόρτισαν με τις τοποθετήσεις τους το κλίμα των προηγούμενων ημερών. Ο κ. Ιωακειμίδης μάλιστα δήλωσε από βήματος ότι αδίκησε αρχικά τον υπουργό ως προς τις προθέσεις του αν και διαπίστωσε ότι σχεδόν “δεν ήταν σε γνώση του το πολυνομοσχέδιο και οι διατάξεις του” των οποίων τους εμπνευστές ψάχνουν ακόμη οι αιρετοί της ΚΕΔΕ.
Ο κ. Μαραβέλιας απαίτησε απόφαση της ΚΕΔΕ με τις κόκκινες γραμμές όμως τόσο ο κ. Ιωακειμίδης, όσο και ο κ. Τζόκας επικέντρωσαν τις τοποθετήσεις τους στο οικονομικό και συγκεκριμένα στα 850 εκ ευρώ που αν λείψουν η τοπική αυτοδιοίκηση θα βάλει λουκέτο όπως είπαν.  Ο κ Ασκούνης στην ενημέρωση που έκανε θύμισε την δέσμευση του πρωθυπουργού ότι τα 440 εκ που δεν εγγράφησαν στο προϋπολογισμό λόγω τύπογραφικού ή λογιστικού λάθους θα αποδοθούν τελικά στους δήμους, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Για τα 400 εκατομμύρια που έκοψε η τρόικα σύμφωνα με δημοσιεύματα, ούτε ο Υπουργός μπόρεσε να δώσει απάντηση αφου το θέμα το χειρίζεται το Υπ. Οικονομικών και ο κ. Γιαννίτσης δήλωσε ότι και αυτός από τον τύπο το έμαθε.
Έτσι το μείζον πρόβλημα παραμένει αυτή τη στιγμή το τί θα γίνει με τα 400 συν τα 440 εκατομμύρια.
Οι αιρετοί της ΚΕΔΕ αναρωτιούνται αν τα 400 που ανακαλεί η τρόικα είναι πέραν των 440 που εξαφανίστηκαν λογιστικά ή είναι τα ίδια;
Και αν τελικά επανέλθουν τα 400 της τρόικας, θα επανέλθουν και τα 450 του λάθους όπως δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός;
Γι αυτό ο κ. Μαραβέλιας παρέβαλε την ιστορία του Χότζα με το βόδι υποθέτοντας ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να πάρει τα μισά η αυτοδιοίκηση και να είναι ευχαριστημένη.
Με όλα αυτά και παρά το θετικό κλίμα που υπήρξε σήμερα, αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις. Πολλοί δήμαρχοι πιέζουν για κλείσιμο των δήμων καθώς τα οικονομικά τους δεν τους επιτρέπουν να συνεχίσουν.