Ψηφίστηκε η μείωση των αντιδημάρχων στο μνημόνιο

ypes2

Σήμερα σύμφωνα με όσα συμφωνήσανε η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ και η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών συγκροτείται η κοινή επιτροπή για την επεξεργασία των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου σκούπα μέσα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η μείωση των αντιδημάρχων και για την οποία ο κ. Γιαννίτης συμφώνησε είτε να την αποσύρει, είτε να την τροποποιήσει ανάλογα με την απόφαση της ίδιας της ΚΕΔΕ.
Ομως εχθές το βράδυ στο μνημόνιο που ψήφισε η βουλή περιλαμβάνεται στην σελίδα 24 διάταξη σύμφωνα με την οποία επέρχεται μείωση των ατόμων των διοικήσουν της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 550 άτομα όπως και των αντίστοιχων συμβούλων των δημάρχων. Τα 550 άτομα αντιστοιχούν ακριβώς στην μείωση που προέβλεπε το σχέδιο του πολυνομοσχεδίου.
Ετσι τίθεται ένα μείζον θέμα τόσο αξιοπιστίας, όσο και σημασίας της οποιασδήποτε συζήτησης  μεταξύ αυτοδιοίκησης και υπουργείου αφού «άλλος κυβερνάει και αποφασίζει» όπως καταλήξανε οι δήμαρχοι.
Και ενώ ήταν σαφές πια μέχρι την Κυριακή του πρωί σε κατ’ ιδίαν επικοινωνίες μεταξύ υπουργών, βουλευτών και δημάρχων ότι η συγκεκριμένη διάταξη είτε θα αποσυρότανε είτε θα αφρούς ως πλαφόν μερικούς δήμους που είχαν 10 και 12 αντιδημάρχους ξαφνικά έγινε εθνική δέσμευση.