Κέρδισε ο Κορυδαλλός τη μάχη για το χαράτσι

kasimatis2

Κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα για το χαράτσι της ΔΕΗ ο Δήμος Κορυδαλλού μαζί με 1.165 πολίτες σε ομαδική προσφυγή που έκαναν.  Σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί φορείς, με προσωρινή διαταγή, απαγορεύεται να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος πολιτών που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι, μέχρι τις 16 Μαΐου όποτε και εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα.
Η προσφυγή του Δήμου Κορυδαλλού είναι η πολυπληθέστερη προσφυγή πολιτών, , κατά του χαρατσιού της ΔΕΗ.
Αέσως μετά το δικαστήριο, ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, δήλωσε: «Είναι μια αισιόδοξη απόφαση που αναδεικνύει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και την κοινωνική ευαισθησία των δικαστών μας. 
Ως δημοτική αρχή γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες της δεινής οικονομικής κατάστασης την οποία βιώνουν οι συμπολίτες μας, με την ανεργία να καλπάζει, με τη συνεχή συρρίκνωση του εισοδήματος και το φαινόμενο της φτώχιας να χτυπά την πόρτα ολοένα και περισσότερων. 
Πήραμε την πρωτοβουλία γιατί έχουμε καθήκον να σταθούμε αρωγοί σε όσους δεν μπορούν να καταβάλλουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Η απόφαση αποτελεί δικαίωση της δημοτικής αρχής και κυρίως των πολιτών».