Το κίνημα της Πατάτας Εξαπλώνεται

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή είναι η απήχηση που έχει το κίνημα της φτηνών τροφίμων που ξεκίνησε από τους καταναλωτές για τους καταναλωτές. Απόδειξη είναι ο Δήμος Παλλήνης ο οποίος είναι ο πρώτος Δήμος στην Αττική που έκανε παρέμβαση στο καταναλωτικό κίνημα με την διάθεση Φθηνής Πατάτας από το Νευροκόπι Πιερίας στην τιμή των 28 λεπτών/ ανά κιλό και μέσα σε δυο μέρες έχει δεχτεί παραγγελίες των κατοίκων που φτάνουν τους 50 τόνους.

 

Όλα ξεκίνησαν με τις πατάτες στην Πιερία, τώρα παίρνουν σειρά κι άλλες πόλεις, με άλλα προϊόντα.

Το Σάββατο, στην Κατερίνη, οι εθελοντές της Πιερίας και τρεις παραγωγοί από το Νευροκόπι θα διαθέσουν άλλους 75 τόνους πατάτας σε 1.100 οικογένειες που τις παρήγγειλαν σε χρόνο ρεκόρ!
Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλος, Βέροια και Λάρισα βρίσκονται, επίσης, πολύ κοντά για να οργανώσουν παρόμοιες δράσεις.
Η αρχή έγινε από τις πατάτες αλλά έρχονται κι άλλα προϊόντα. Το πρώτο είναι το λάδι! Ετοιμάζεται το έδαφος για να ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς ελαιολάδου απευθείας από τους παραγωγούς, με στόχο να παρακαμφθούν οι μεσάζοντες και να φτάσει το προϊόν στα νοικοκυριά σε πολύ χαμηλές τιμές.
Οι πολίτες, σε ποσοστό 54,8% επέλεξαν το ελαιόλαδο ως το προϊόν που θα επιθυμούσαν να διακινηθεί κατά τον ίδιο τρόπο με την πατάτα.
Στη λίστα των προτιμήσεων των πολιτών συγκαταλέγονται, επίσης, τα εξής προϊόντα: αλεύρι (10,7%), μακαρόνια (8,5%), φασόλια (7,9%), ρύζι (7,4%), πατάτες (3,8%) κρεμμύδια (3,1%), φακές (2,3%) και ρεβίθια (1,5%).