Αυξηση του κόστους των απορριμμάτων βλέπει η ΠΟΕ ΟΤΑ

poeotamat2

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός επέρριψε τις ευθύνες για την αναβολή της χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Η πραγματική αιτία της αναβολής όμως, είναι ότι, η πλειοψηφία των εκπροσώπων της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, ανεξαρτήτου πολιτικής-κομματικής προέλευσης διαφωνούν με το σχέδιο που προωθεί, δεν συμμετέχουν στη διαδικασία εκχώρησης της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες και του έχουν δηλώσει ξεκάθαρα πώς δεν πρόκειται να στηρίξουν τις επιλογές του. Η  Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεν εμπόδισε κανέναν να εισέλθει στην αίθουσα της συνεδρίασης. Αντιθέτως, οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θέλησαν να παραστούν στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πολλούς «περίεργους τύπους», οι οποίοι περιφέρονταν στη αίθουσα. Με εντολή ποιου άραγε βρίσκονταν εκεί και ποιος ο λόγος της παρουσίας τους;
Αυτά και άλλα διατυπώνει στην απάντηση της η ΠΟΕ στο πλαίσιο ενός κύκλου αντιπαράθεσης που έχει ξεικινήσει με τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρό.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός αναφέρει η ΠΟΕ ΟΤΑ, προκειμένου να υπερασπιστεί και να προωθήσει τα συμφέροντα των «εθνικών εργολάβων» εκχωρώντας τους την διαχείριση των απορριμμάτων, κάτι που δεν κατόρθωσε να πράξει και χθες αφού αναβλήθηκε για 2η φορά η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., εξαπέλυσε επίθεση στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Και συνεχίζει «ο κ. Γιάννης Σγουρός και όσοι μανιωδώς υπεραμύνονται των επιχειρημάτων των εργολαβικών συμφερόντων για να κατασκευάσουν τα τέσσερα (4) εργοστάσια και να αναλάβουν την επεξεργασία και διαχείριση των απορριμμάτων ας διατυπώσουν και τεκμηριώσουν τις δικές τους (κάτι που δεν έχουν κάνει). Ας απαντήσουν στα μείζονα ερωτήματα που η Ομοσπονδία έχει θέσει και αφορούν στη νομιμότητα των διαδικασιών που ακολουθεί η Περιφέρεια Αττικής και ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α. (του οποίου προεδρεύει ο κ. Σγουρός), στην οικονομική επιβάρυνση των Δήμων και των πολιτών από την είσοδο των ιδιωτών, στη διατήρηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των θέσεων εργασίας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Όσον αφορά δε τα περί «συνδικαλιστικής μειοψηφίας» που είπε ο κ. Γιάννης Σγουρός, του θυμίζουμε πώς η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκπροσωπεί 70.000 εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. και στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να υπερασπίσουν το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτό το αρραγές μέτωπο ο Περιφερειάρχης Αττικής και οι «ομοϊδεάτες του» δεν πρόκειται να το σπάσουν ούτε με επιθέσεις από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που εκπροσωπούν τα συμφέροντα συγκεκριμένων εργολάβων-επιχειρηματιών, ούτε με συκοφαντίες, ούτε με την κινητοποίηση της αστυνομίας και των «μπράβων».

Θα θέλαμε να θυμίσουμε επίσης στον «υπερασπιστή των δημοκρατικών διαδικασιών» ο οποίος μονίμως πλέον συνεδριάζει με τη συνοδεία πέντε (5) Διμοιριών Μ.Α.Τ. τα εξής:

1.    Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων με απόφαση 35 υπέρ και 21 κατά δεν μπορεί να εκφράζει τους 250 εργαζόμενους του Ε.Σ.Δ.Ν.Α. Είναι απόφαση μειοψηφίας.
2.    Ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν τον απασχολούν οι συνδικαλιστικές απόψεις των εργαζομένων, επιλέγει να χρησιμοποιεί τους «σύγχρονους εφιάλτες» του κλάδου που μέσα από ιδιοτελείς και μόνο σκοπούς επιλέγουν να «ξεπουλούν» τους εργαζόμενους που εκπροσωπούν στους ιδιώτες.
3.    Το φλέγον ζήτημα της Διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής δεν αφορά μόνο τους 250 εργαζόμενους του Ε.Σ.Δ.Ν.Α. αλλά το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς επίσης και τους πολίτες που θα κληθούν για μια ακόμη φορά να σηκώσουν το οικονομικό βάρος των επιλογών του κ. Γιάννη Σγουρού και της παραπαίουσας συγκυβέρνησης.