Διευκρινίσεις ζητεί ο Πατούλης για το ζήτημα της συνταγογράφησης στα ΚΑΠΗ

patoulis11

Διευκρινίσεις ζητεί ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης από τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΠΥ Κ. Σουλιώτη για το ζήτημα της συνταγογράφησης στα ΚΑΠΗ και στα Δημοτικά Πολυϊατρεία

Με επιστολή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, απαντώντας στον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Κυριάκο Σουλιώτη, ζητεί ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα της συνταγογράφησης στα ΚΑΠΗ και στα Δημοτικά Πολυιατρεία και ειδικότερα κατά πόσον οι συνταγογραφήσεις αυτές θα εξαιρούνται από το προσωπικό πλαφόν που έχει κάθε γιατρός, ο οποίος συνταγογραφεί ηλεκτρονικά.

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της επιστολής.

Κύριε Αντιπρόεδρε,

Σας ευχαριστώ για την από 29/2/2012 επιστολή σας με την οποία μας ενημερώνετε ότι κάθε ιατρός που έχει ατομικό κωδικό μπορεί να συνταγογραφεί ηλεκτρονικά εκτός Ιατρείου του, τόσο φάρμακα όσο και παρακλινικές εξετάσεις, με την προϋπόθεση ότι έχει ενημερώσει σχετικά τον ΕΟΠΥΥ.

Επειδή, όπως γνωρίζετε, πολλοί γιατροί συνταγογραφούν για χρονίως πάσχοντες ασθενείς στα ΚΑΠΗ και τα Δημοτικά Πολυιατρεία των Δήμων (χωρίς να επιβαρύνουν, στις περιπτώσεις αυτές τον ΕΟΠΥΥ με την καταβολή της ιατρικής αμοιβής τους), θα έπρεπε οι συνταγογραφήσεις αυτές να εξαιρούνται από το προσωπικό πλαφόν που έχει ο κάθε ιατρός ο οποίος συνταγογραφεί ηλεκτρονικά.

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αν η ενημέρωση που οφείλει να κάνει στον ΕΟΠΥΥ, ο κάθε ιατρός που συνταγογραφεί εκτός Ιατρείου του, θα ερμηνεύεται (από τον ΕΟΠΥΥ) ως εξαίρεση του συγκεκριμένου ιατρού από το πλαφόν του, όσον αφορά μόνον τις συνταγογραφήσεις του σε ΚΑΠΗ και σε άλλες παρόμοιες δημοτικές υπηρεσίες.

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α.

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ