Μετέτρεψαν το Δημαρχείο Βουλιαγμένης σε κρατητήριο

Στα πρόθυρα της “σύρραξης” βρέθηκαν την παρασμένη Τρίτη, το βράδυ, στη Βάρη, δημοτικοί αστυνομικοί, τοπική σύμβουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, συνδικαλιστές της δημοτικής αστυνομίας και ιδιοκτήτης ταβέρνας. Αιτία, μια κλήση για τασάκια και ο υπερβάλων ζήλος των ανδρών της Δημοτικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα. 

Την Τρίτη το βράδυ, γύρω στις 10, δύο δημοτικοί αστυνομικοί “έκοψαν” κλήση σε ταβέρνα της Βάρης για επαναλαμβανόμενη παράβαση του Νόμου περί καπνίσματος την οποία ο καταστηματάρχης αρνήθηκε να παραλάβει.

Οι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας αντί να θυροκολλήσουν την κλήση και να φύγουν, όπως θα ήταν λογικό, κάλεσαν το 100! Κι από δω και κάτω αρχίζει το “πανηγύρι”!

Ο καταστηματάρχης κάλεσε την τοπική σύμβουλο της ενότητας Βάρης κ. Αντωνίου και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Βαδάση για συμπαράσταση. Να σημειώσουμε εδώ πως και οι δύο ανήκον στη διοίκηση του Δήμου.
Επί τόπου έφθασαν η προϊσταμένη της Δημοτικής Αστυνομίας στη Βάρη κ. Κατσέλη και ο εκτελών χρέη Διευθυντή της δημοτικής αστυνομίας από τη Βούλα κ. Βασιλάκης.

Η προϊσταμένη της δημοτικής αστυνομίας στη Βάρη διαπληκτίστηκε έντονα με την τοπική σύμβουλο κ. Αντωνίου και ζήτησε από το περιπολικό της Άμεσης Δράσης να τη συλλάβουν και να την οδηγήσουν στο αυτόφωρο για εξύβριση.

Επί τόπου βρέθηκε ο πολιτικός προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας Παντελής Κασιδόκωστας που, παρ’ όλο που προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, δεν τα κατάφερε. Αντιθέτως δέχθηκε λεκτικές διαμαρτυρίες από τον κόσμο που είχε ήδη μαζευτεί τριγύρω.

Εν τω μεταξύ κλήθηκαν και βρέθηκαν στο συμβάν και τρεις συνδικαλιστές της δημοτικής αστυνομίας από τον Πειραιά!!
Όλα αυτά διαδραματίζονται μετά τις 10 το βράδυ.

Τελικά, οι δημοτικοί αστυνομικοί πήραν την τοπική σύμβουλο και την “κράτησαν” στο Δημαρχείο της Βουλιαγμένης μέχρι τις 4 το πρωί, την οδήγησαν στη ΓΑΔΑ για να περάσει αυτόφωτο. Εκεί, πήρε αναβολή για να δικαστεί σήμερα Παρασκευή.

“Ντρέπομαι και καταδικάζω το γεγονός” είπε ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Παντελής Κασιδόκωστας. Ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας δεν είναι εμπρηστικός. Πρέπει να είναι κατευναστικός. Μέχρι του σημείου  που οι άνδρες  έκαναν τη δουλειά τους, συμφωνώ απόλυτα. Από κει και πέρα τα όσα έγιναν με κάνουν και ντρέπομαι”.

Τέλος, εκδήλωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί στην περίπτωση που ο αναπληρωτής δημάρχου Σπ. Πανάς και ο αντιδήμαρχος διοίκησης Δημ. Δαβάκης δεν κάνουν κάτι προκειμένου να στηλιτευθεί η συμπεριφορά, κυρίως της προϊσταμένης και του εκτελών χρέη διευθυντού της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και των αστυνομικών που όξυναν την κατάσταση.

vimaoline.gr