Μέσω του Linkedtourism οι δήμοι Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου στηρίζουν την ένταξη στην αγορά εργασίας

ergazomenoi_dhmoi

Αναζητείς εργασία στον τουριστικό κλάδο; Είσαι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείσαι στο χώρο του τουρισμού και επιθυμείς να προσλάβεις στελέχη; Τη λύση μπορεί να βρεις στο www.linkedtourism.gr.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ιδέα η οποία υλοποιείται από την ¨Ενωση ξενοδόχων Ηρακλείου Κρήτης με τη συμμετοχή των δήμων Μαλεβιζίου, Ηρακλείου και Χερσονήσου.

Μέσω της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων που αναπτύσσεται στην ιστοσελίδα www.linkedtourism.gr, θα έρχονται σε επαφή υποψήφιοι εργαζόμενοι με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Σκοπός του LinkedTourism είναι να φέρει σε επαφή τους ανθρώπους που επιχειρούν ή εργάζονται στον χώρο της φιλοξενίας.

Όπως επισημαίνεται από τους διαχειριστές της στην πρώτη σελίδα του ιστοχώρου στόχος της είναι «να διευκολύνει την μεταξύ τους επικοινωνία, την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων. Να προβάλλει τα προσόντα και δεξιότητες των εργαζομένων και όσων επιθυμούν να εργασθούν. Ιδιαίτερα των νέων, που σε περίοδο οικονομικής κρίσης δυσκολεύονται στην αναζήτηση εργασίας. Να βοηθήσει τους εργοδότες στην αναζήτηση των κατάλληλων στελεχών. Επίσης να προσφέρει σταδιακά ποικιλία υπηρεσιών στα μέλη του». Οι ενδιαφερόμενοι για να χρησιμοποιήσουν  τις υπηρεσίες του LinkedTourism πρέπει να έχουν εγγραφεί  στη βάση δεδομένων.

Ουσιαστικά το σύστημα που αναπτύσσεται έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με εκείνα των συστημάτων κοινωνικής δικτύωσης με τη διαφορά ότι στη προκειμένη περίπτωση το σύστημα αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί για την εύρεση εργασίας και εργαζομένων.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο σύνδεσμο: www.linkedtourism.gr.