Δεν θα γίνει η παρέλαση στην Καλλιθέα

parelasi

Με ανάρτησή του σήμερα το πρωί ο Δήμος Καλλιθέας ανακοινώνει την ματαίωση της παρέλασης αναφέροντας ότι “Η διοίκηση του Δήμου κατέληξε στην απόφαση αυτή, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις δημόσιες προσκλήσεις σε ποικίλες παρεμβάσεις στη μαθητική παρέλαση, όπως έχουν διατυπωθεί από τοπικές και μη πολιτικές ομάδες, συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλες κοινωνικές κινήσεις, όπως και τη βεβαρυμμένη ατμόσφαιρα, την οποία έχουν δημιουργήσει στην πόλη μας, κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, επικίνδυνες αντιπαραθέσεις μεταξύ ακραίων στοιχείων”.

Σύμφωνα με τοπικά βlogs και όπως φαίνεται και από την σημερινή ημερομηνία της ανάρτησης, η απόφαση πάρθηκε τελευταία στιγμή και οι υπάλληλοι του δήμου τρέχουν να ειδοποιήσουν τους συλλόγους και τα σχολεία.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι το εξής:
Mε αίσθημα πολιτικής ευθύνης, η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας αποφάσισε να μη διεξαχθεί φέτος η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση με την ευκαιρία της 191ης επετείου της Επανάστασης του 1821.
Η διοίκηση του Δήμου κατέληξε στην απόφαση αυτή, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις δημόσιες προσκλήσεις σε ποικίλες παρεμβάσεις στη μαθητική παρέλαση, όπως έχουν διατυπωθεί από τοπικές και μη πολιτικές ομάδες, συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλες κοινωνικές κινήσεις, όπως και τη βεβαρυμμένη ατμόσφαιρα, την οποία έχουν δημιουργήσει στην πόλη μας, κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, επικίνδυνες αντιπαραθέσεις μεταξύ ακραίων στοιχείων.
Ο Δήμος Καλλιθέας θεωρεί ότι αυτές οι παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της παρέλασης προσβάλλουν τις θυσίες του λαού μας για την ελευθερία της χώρας, η απόδοση τιμής στις οποίες αποτελεί το πραγματικό περιεχόμενο της Επετείου της Εθνικής Ανεξαρτησίας, ενώ είναι δυνατόν να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και την ασφάλεια των μαθητών. 
Η πατρίδα μας και ολόκληρη η κοινωνία δοκιμάζονται από κρίσιμες περιστάσεις. Σ’ αυτές τις συνθήκες, η πολύτιμη ανάγκη για τη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς στις αξίες της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Ελευθερίας της χώρας, οι οποίες ένωσαν το έθνος στην πολυκύμαντη διαδρομή του, δεν υπηρετείται από το θέαμα διαλυτικών ενεργειών, ούτε διασφαλίζεται με την προσφυγή στην αστυνομική προστασία.
Ο Δήμος Καλλιθέας δεν υποστηρίζει την κατάργηση του θεσμού των μαθητικών παρελάσεων και των άλλων δημοσίων τελετών με την ευκαιρία των εθνικών επετείων και εκτιμά ότι με τη συμβολή όλων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων στην πόλη μας πρέπει και μπορεί να αποκατασταθεί το εθνικό περιεχόμενο του εορτασμού.