Ελληνογερμανική Συνεργασία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

giannitsis_face2

Στην αμοιβαία επωφελή συνεργασία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης κατά τη συνάντηση του με τον Υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας και Συντονιστή  της ελληνογερμανικής συνεργασίας κ. Hans-Joachim Fuchtel και τον Δήμαρχο Στουτγκάρδης και πρόεδρο του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών κ. Wolfgang Schuster.

Ο Υπουργός Εσωτερικών:
-Υποστήριξε ότι η συνεργασία αυτή πρέπει να επικεντρωθεί σε ειδικά προβλήματα με πρακτικές λύσεις και να επιδιώξει  γρήγορα  αποτελέσματα. Έτσι θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις επιτυχούς επέκτασης σε περαιτέρω δράσεις .

-Ανέφερε ότι η Γερμανία  έχει να προσφέρει πολλά σε θέματα Αυτοδιοίκησης και σε μεγάλο βαθμό η αξιοποίηση της συνεργασίας εξαρτάται από τα βούληση των ίδιων των Δήμων.

-Τόνισε την ανάγκη της απευθείας συνεργασίας των δυο πλευρών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάνοντας σαφές ότι το Υπουργείο Εσωτερικών είναι διατεθειμένο να στηρίξει τη συνεργασία αυτή  και να παρεμβαίνει όταν και όπου του ζητείται ώστε να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία .

-Τέλος επεσήμανε την ανάγκη να δημιουργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης στην Ευρώπη για την Ελλάδα, γιατί οι θυσίες και οι προσπάθειες που έγιναν μέχρι τώρα στη χώρα μας είναι σημαντικές .