Εκδόθηκε η απόφαση για τα εκλογικά

kya_eklogika

Εκδόθηκε τελικά με ημερομηνία 2 Μαίου η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει τον προσδιορισμό ειδικών εκλογικών συνεργείων ανά δήμο και η οποία τους ορίζει σε 30.900 με το συνολικό πόσό των 3.000.000 ευρώ εκλλογικού επιδόματος. Αυτό σημαίνει εκλογικό επίδομα 97 ευρώ μικτά κατ’ άτομο. Η υπουργική απόφαση σημειώνει ότι η αποζημίωση αυτή υπόκειται και σε φορολογία κια στις νόμιμες κρατήσεις που σημαίνει 70 ευρώ περίπου καθαρά.
Η αποφαση που έχει πάνω ημερομηνία 2/5 εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά την συνέντευξη τύπου που έδωσε η ΠΟΕ ΟΤΑ σήμερα 3/5 και αναφέρει ότι από τις 12/4 θα συγκροτηθούν  τα εκλογικά συνεργεία.
Προηγήθηκε ένα θρίλερ καταγγελιών και αλλαγών της απόφασης η οποία αρχικά είχε ορίσει 6.900 εργαζόμενους με εκλογικό επίδομα 400 ευρω, στην συνέχεια μετά τις καταγγελίες της ΠΟΕ ΟΤΑ ανέβηκε στους 8.500 εργαζόμενους και σήμερα δημοσιοποιήθηκε η τελική απόφαση στις 30.900 εργαζόμενους με εκλογικό επίδομα 97 ευρώ. Να σημειώσουμε ότι οι περασμένες εκλογές είχαν γίνει με 65.000 εργαζόμενους.
Αγνωστες παραμένουν ακόμη οι αντιδράσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ που έχει σημειώσει το γεγονός ότι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών θα πάρουν επίδομα 1.700 ευρώ όπως και άλλες κατηγορίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι υψηλό εκλογικό επίδομα θα πάρουν και οι πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου που βεβαίως δεν έχουν καμία εμπλοκή