Η ΠΟΕ ΟΤΑ καταγγέλει την κυβέρνηση για τα 97 ευρώ εκλογικό επίδομα

poe_kedke2

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη 1.00 το μεσημέρι, ενημερώθηκε για την έκδοση της κοινής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, η οποία αναφέρει πόσοι υπάλληλοι θα εργασθούν σε κάθε Δήμο και το ποσό που διατίθεται για την εκλογική τους αποζημίωση

Η διαίρεση δείχνει το «υπέρογκο» ποσό των 97,00 ευρώ. Η ειρωνεία δε της υποθέσεως είναι ότι, «η αποζημίωση αυτή υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις, καθώς και σε φορολογία εισοδήματος» όπως αναφέρεται στην Υπουργική Απόφαση. Δηλαδή, οι εργαζόμενοι θα εργασθούν τρεις ημέρες για περίπου 60,00 ευρώ.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι, η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης τρεις ημέρες πριν τις εκλογές συνιστά επικίνδυνη πολιτική μεθόδευση και για τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν στην εκλογική διαδικασία θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη. Ευθύνες θα έχουν και οι Αιρετοί, που επέλεξαν το ρόλο του «θεατή» στο κυβερνητικό έργο των σκοπιμοτήτων και του παραλόγου με την εκλογική αποζημίωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με δεδομένη τη βούληση των υπαλλήλων να εκφράσουν οι πολίτες το εκλογικό τους δικαίωμα, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει ότι θα εργασθεί για την εκλογική διαδικασία μόνο ο αριθμός των εργαζομένων που προβλέπει η Υπουργική Απόφαση ανά Δήμο και κανείς άλλος. Δεν πρόκειται να δεχθούμε να απασχοληθούν εργαζόμενοι είτε με ρεπό είτε με υπερωρίες και η εκλογική δαπάνη που βαραίνει το κράτος να μετακυλιστεί στους ήδη υπερχρεωμένους Δήμους.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δε, που έγιναν στόχος μίας πρωτοφανούς προκλητικής και απαξιωτικής συμπεριφοράς εκ μέρους της κυβέρνησης, δηλώνουν ότι θα δώσουν τη δική τους απάντηση όπως καλά αυτοί γνωρίζουν.