Εκλογές στον ΕΣΔΝΑ

skoypidia-thumb-large

Με απόλυτη πλειοψηφία το Δ.Σ. του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, εξέλεξε σήμερα, Τετάρτη 23 Μαΐου 2012, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Τα τακτικά μέλη που εκλέχθηκαν από τους 57 παρόντες είναι:
Από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση:
1) Άγγελος Λιόσης (45 ψήφοι)
2) Αναστάσιος Ζαννιάς (43)
Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση
1) Γιώργος Μαστοράκος (46)
2) Δημήτριος Βαρελάς (44)
3) Νίκος Χιωτάκης (44)
4) Χρήστος Τεντόμας (43)
Τα αναπληρωματικά μέλη που εκλέχθηκαν από τους 58 παρόντες είναι:
Από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση:
1) Αντώνης Γάκης (45 ψήφοι)
2) Κώστας Αδαμόπουλος (44)
Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση:
1) Βασίλης Γιαννακόπουλος (38)
2) Σταύρος Δρούγκας (38)

Από τη ψηφοφορία για την εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών απείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ε. Ζαφειρίου, Θ. Κοκκινόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας, Θ. Χαμαλίδης.

Επίσης, με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε η σύσταση θέσης Γενικού Γραμματέα του ΕΔΣΝΑ με τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.). «Κατά» ψήφισε η Περιφερειακή Σύμβουλος, Ηρώ Ζερβάκη, ενώ απείχαν από τη ψηφοφορία οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Ε. Ζαφειρίου, Θ. Κοκκινόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας, Θ. Χαμαλίδης.

Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι σύμφωνα με τον νόμο ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, κ. Γ. Σγουρός, μετά το πέρας της ψηφοφορίας δήλωσε:
«Το Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ με αίσθημα ευθύνης και συλλογικότητας, εξέλεξε σήμερα την Εκτελεστική Επιτροπή, που σκοπό έχει να υλοποιήσει τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων της Αττικής. Πρόκειται για ένα όργανο που αναλαμβάνει το τεράστιο έργο και την ευθύνη έναντι των πολιτών της Αττικής για ένα πρόβλημα που μας απειλεί όλους. Ο ΕΔΣΝΑ κάνει πράξη τη συνεννόηση και τη συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων μεταξύ πρώτου και δευτέρου βαθμού, μια συνεννόηση και συνεργασία που η Κεντρική Διοίκηση αρνείται επιμόνως να προωθήσει στις δικές της ενέργειες και αποφάσεις.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και χρειάζονται υπεύθυνες αποφάσεις σε όλους τους τομείς. Μόνο με συνεργασία, συλλογικότητα και κοινή δράση μπορούμε να πάμε μπροστά. Ελπίζω το παράδειγμά μας να ακολουθήσει και η Κεντρική Διοίκηση. Η Αυτοδιοίκηση δείχνει το δρόμο και κάνει το πρώτο βήμα».