Και οι δήμοι αναπαράγουν τις φήμες για διαφθορά

ns_elegktiko

Επικοινωνιακό πόλεμο έχει εξαπολύσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ενοχοποίησή της από τα κεντρικά ΜΜΕ για το θέμα της διαφάνειας και της διαφθοράς . Ομως όπως βλέπουμε σε πολλές περιπτώσεις η ίδια η Αυτοδιοίκηση αναπαράγει τις κακοφημίες.
Ο Δήμος της Νέας Σμύρνης ενημερώνει του πολίτες του στο επίσημο site του ότι “Το Ελεγκτικό Συνέδριο του 2009 σύμφωνα με το πόρισμα του επέστρεψε ως αθεώρητα 14.500 εντάλματα της Δημόσια Διοίκησης και των φορέων της που ελέγχονται από αυτό εκ των οποίων όπως προκύπτει το 50% περίπου αφορούσαν Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης” προκειμένου να απαδείξει ότι ο ίδιος είναι καθαρός.
Διάβαστε την ανακοίνωση που υπάρχει στην διεύθυνση http://www.neasmyrni.gr/index.php?

Ένα χρηματικό ένταλμα επέστρεψε ως αθεώρητο το Ελεγκτικό Συνέδριο στο Δήμο Ν. Σμύρνης το 2009. Αυτό προκύπτει από την Ετήσια Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δόθηκε πριν λίγες ημέρες στη δημοσιότητα.
Το χρηματικό ένταλμα αφορούσε την καταβολή οικονομικής βοήθειας προς τους άπορους της πόλης για την οποία το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε την άποψη ότι δεν πρέπει να καταβληθεί εις χρήμα (400€ έκαστοι) αλλά σε είδος (πχ. είδη διατροφής) όπως τελικά έγινε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο επέστρεψε ως αθεώρητα την ίδια χρονιά 7264 χρηματικό ένταλμα σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναδεικνύοντας σειρά παρατυπιών και παρανομιών κατά τη γνώμη του, με αποτέλεσμα όλα οι σχετικές αναφορές του εντύπου και ηλεκτρονικού τύπου να μιλούν για πόρισμα “καταπέλτη” για διάφορα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο του 2009 σύμφωνα με το πόρισμα του επέστρεψε ως αθεώρητα 14.500 εντάλματα της Δημόσια Διοίκησης και των φορέων της που ελέγχονται από αυτό εκ των οποίων όπως προκύπτει το 50% περίπου αφορούσαν Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για μια ακόμα φορά όπως συμβαίνει από το 2005 που ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο τα οικονομικά των ΟΤΑ, ο Δήμος Ν. Σμύρνης αποδίδεται  “λευκός” καταγράφοντας και πιστοποιώντας τη χρηστή διαχείριση και ευνομία που επικρατεί στις υπηρεσίες του.